• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda zasijala u Zadru, opstanak blizu

Crvena zvezda razbila Zadar u gostima i revanširala se za poraz u "Pioniru". Sa kamatom! Zadrani sada posljednji.

 NLB: Zvezda zasijala u Zadru, opstanak blizu Izvor: MONDO

Košarkaši Zvezde bili su na visini zadatka u Zadru!

Kad je bilo najpotrebnije, u meču koji može da odluči koja će od te dvije ekipe opstati u NLB Ligi, Zvezda je odigrala vrlo dobro, a Zadar jadno da jadnije, valjda, ne može.

Zadar - Crvena zvezda 60:83!

Zvezda se revanširala Zadranima za poraz u "Pioniru" u prvom dijelu sezone i što je važnije za beogradski tim, ostvario ubjedljiviju pobjedu nego hrvatska ekipa u Beogradu.

Publika u Zadru, u gradu u kojoj je košarka sve, počela je da zviždi domaćim košarkašima još u drugoj čevrtini, a negodovanje je postajalo glasnije kako je utakmica odmicala.

Džamar Jang (22 poena) i Rikardo Marš bili su glavni kreatori važne pobjede Zvezde u Zadru, ali treba istaći i učinak Vujadina Subotića i Nemanje Nedovića u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu igre bila je to vrlo loša predstava, gotovo antipropaganda košarke. Obe ekipe imale su zajedno čak 12 izgubljenih lopti, i to samo u prvoj četvrtini, koja se završena rezultatom 13:12 za Zvezdu!

Da će to biti nervozan meč, pokazali su uvodni minuti. Izgubljene lopte na obe strane, greške u koracima, faulovi u napadu, "prodate" lopte, promašeni čisti ziceri...

Ipak, Zvezda je bila ta koja je manje griješila. Tačnije, bili su to Jang i Marš, koji su gradili prednost crveno-bijelih.

Crveno-bijeli su vodili gotovo od samog početka meča. Početkom druge četvrtine bilo je 20:14, potom 24:18, a Zadar je uspio samo da smanji na 24:20. To je, ispostaviće se, bilo to što su Zadrani uradili na meču.

Sigurnom igrom Zvezda je samo povećavala prednost. Najprije +16 (44:28), potom +19 (59:39), a do kraja trećeg dijela igre, zahvaljujući vezanim trojkama Vujadina Subotića i +22 (65:43)...

Zvezda je Zadru u trećoj četvrtini ubacila 31 poen, gotovo isto koliko i u prve dvije četvrtine zajedno!

Zadrani nisu uspijevali da pogode ništa. O igri Zadra ne treba trošiti riječi. Kao ilustracija podatak da je Marko Car, koji je gotovo sam pobijedio Zvezdu u Beogradu, šutirao iz igre 1 od 10(!), a prve poene postigao je u 14. minutu i to sa linije penala.

Zadar je imao čak 19 izgubljenih lopti, a pogodio samo 18 puta iz igre! A samo jedan igrač je bio dvocifren u redovima domaćih - Čester Mejson, prošlosezonski MVP lige. Njegov učinak - samo 10 poena.

Domaća publika podsmijavala se igračima Zadra, posebno veteranu Jurici Žuži, koji nije mogao da pogodi ništa.

"Spustite ovu razliku, spustite ovu razliku", govorio je gotovo očajnim glasom trener Zadra Tiho Bujan na jednom od posljednjih tajm-auta. Tada je bilo 78:54 za Zvezdu, a potom i 80:54!

A na tribinama dvorane "Krešimir Ćosić" rapidno je opao broj gledalaca. Ostali su najuporniji i teško razumljiva zastava sa šahovnicom i natpisom: "Tornado Arbanasi"(!?).

"Fenjer" je sada u rukama Zadra...

REZULTATI 18. KOLA:

petak

Hemofarm - Cedevita 76:81

subota

Krka - Nimburk 72:50
Zadar - Crvena zvezda 60:83
Budućnost - Široki 86:64
Partizan mt:s - Olimpija 61:50

nedelja (17.00)

Igokea - Radnički
Cibona - Zagreb

TABELA: Partizan 11-1 11-7, Krka 11-7, Olimpija 11-7, Budućnost 11-7, Zagreb 10-7, Cedevita 10-8, Radnički 9-8, Igokea 8-9, Cibona 8-9, Široki 8-10, Nimburk 8-10, Hemofarm 8-10, Crvena zvezda 6-12, Zadar 5-13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC