• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević pokopao Partizan mt:s

Triler u Areni, Partizan ipak poražen. Rakočević ubacio 23 poena, Džejms Gist postigao 19 poena (četiri trojke!).

 Rakočević pokopao Partizan mt:s Izvor: MONDO

Malo je jedan Džejms Gist da bi se pobijedila ekipa kakav je Efes Pilsen.

Partizan mt:s je pretrpio i drugi poraz u TOP16 fazi Evrolige i predstoji mu, zaista, težak zadatak da u narednim mečevima ispravi stvar.

Partizan mt:s - Efes Pilsen 76:79 (21:19, 13:21, 18:19, 24:20).

Igor Rakočević je ponovo pokazao da mu "leži" Partizan, nenaklonjenost publike, ponovo je bio inspirisan. Čak 23 poena ubacio je Rakočević crno-bijelima, od toga 14 u prvoj četvrtini!

Partizanu nedostaje šuter. Vidjelo se to i u nekim ranijim mečevima, a pogotovo u ovom. Imali su crno-bijeli nekoliko otvorenih pozicija za šut u trećoj četvrtini kada su pokušavali da stignu prednost gostiju, ali Dragana Milosavljevića i Dušana Kecmana, jednostavno nije htjelo. Kao ni druge. Osim Gista koji je bio daleko najbolji sa 19 poena (čak četiri trojke!) i pet skokova.

Efes je u 32. minutu imao +11 (65:54), ali je Partizan fanatičnom borbenošću uspio da uvede meč u neizvesnu završnicu. Ne i da pobijedi...

U prvom poluvremenu igralo se u talasima. Malo je Efes bio u vođstvu, potom se Partizan mt:s vraćao. Turska ekipa (u kojoj ima najmanje Turaka), vodila je 19:15, ali je serijom 6-0 Partizan uspio da preokrene - 21:19.

U drugoj četvrtini razigrao se Lorens Roberts, bivši igrač Partizana, koga je publika dočekala ovacijama.

Efes je u drugoj četvrtini došao do tada najveće prednosti 33:28. Uslijedili su minuti u kojima su crno-bijeli bili bez poena, a to prekida Dušan Kecman košem iz odbojke.

Prednost Efesa porasla je na +7 (39:32) u poslednjem minutu drugog dijela igre, ali je Džejms Gist preciznim izvođenjem penala smanjio.

Bilo je i sjajnih poteza u prvom dijelu: ali-up Jana Veselog na dodavanje Kurtisa Džerelsa, kao i nekoliko rampi Džejmsa Gista.

Treća četvrtina počela je trojkom Gista (37:40), ali je Rakočević potom vezao pet poena, da bi Efes otišao na +9. Održavala je ekipa iz Turske prednost od pet do sedam poena tokom cijelog tog perioda igre (Partizan je u jednom trenutku prišao na 46:50).

Početkom posljednjeg dijela igre, Efes je imao +11 (65:54). Kurtis Džerels je izgubio loptu, a Sinan Guler zakucao.

Krenula je tada ofanziva crno-bijelih. Veseli je dijelio "banane", a trojkom Džerelsa Partizan je prišao na -4 (63:67). Ređale su se potom greške na obje strane, da bi Gist vezao dvije trojke za 69:70! Arena je proključala!

Rakočević je u narednom napadu fauliran, pogodio je samo jedno bacanje, ali su se Gist i Džavai sudarili pod obručima i lopta je ponovo bila u rukama košarkaša Efes Pilsena.

U posljednjih tridesetak sekundi - drama. Efes je imao 75:71, Kecman je pogodio trojku (kako samo on umije), ali Kerimu Tunčeriju nijednom nije zadrhtala ruke sa linije bacanja. Poslije osam uzastopnih poraza na gostovanjima i poslije tri uzastopna neuspjeha protiv Partizana, Efes iz Beograda nosi bodove...

RAKOČEVIĆ: VAŽNA POBJEDA U GOSTIMA

Efes odavno ne zna za pobjedu u gostima. Sve do večeras. Sa tim pritiskom, ekipa Velimira Perasovića došla je u Beograd.

"Taj podatak je bio prilično opterećujući. Efes je prošle godine dobio samo jednu utakmicu u gostima u Francuskoj. Svima je jasno da moramo da dobijemo neku utakmicu na strani ako želimo dalje. Mislim da smo odigrali jako dobro taktički večeras, bez mnogo ishitrenih šuteva i dobro smo zatvorili skok u odbrani. Napravili smo korak ka TOP8", rekao je Rakočević poslije meča.

On je pohvalio Partizan i složio se sa trenerom crno-bijelih da beogradskoj ekipi nedostaje iskustvo.

"Partizan ima mladu ekipu i već je napravio veliki uspjeh ulaskom u TOP16", rekao je nekadašnji srpski reprezentativac.



Na početku utakmice - čudna atmosfera. Najvatreniji navijači Partizana nisu željeli da navijaju u znak protesta zbog presude navijačima crno-bijelih povodom ubistva Francuza Brisa Tatona, a pokušavali su zvižducima da onemoguće onaj dio publike koji je želio da skandira i pjeva.

Ipak, poslije nekoliko minuta i oni su počeli da pjevaju, pa su košarkaši Partizana dobili neophodan vjetar u leđa...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC