• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CRNO-BIJELI: Pali smo na sitnicama

Košarkaši Partizana mt:s, uključujući trojicu stranaca, bili su prilično utučeni po završetku utakmice drugog kola Top 16 faze sa Efesom (76:79).

 CRNO-BIJELI: Pali smo na sitnicama Izvor: MONDO

Ovog puta u Areni nije bilo "bisa". Crno-bijeli nisu aplauzom vraćeni iz svlačionice (nekada se to događalo uprkos porazima), navijači su se brzo razišli.

Mada mnogo kompaktniji i disciplinovaniji nego prije sezonu ili dvije, mada je osam minuta prije kraja imao 11 poena prednosti, Efes Pilsen je mogao da padne. Međutim, previše su igrači Vlade Jovanovića "častili" iskusne goste iz Istanbula.

Da je šut Kartisa Džerelsa koji sekund prije kraja prošao kroz obruč, bilo bi pravo košarkaško čudo kako je Partizan stigao do produžetka. Kada to kaže nezvanični doktor košarkaških čuda, Dušan Kecman, treba mu vjerovati.

"Skoro cijelu utakmicu smo tražili ritam igre. Uz jeftino primljene koševe i ovako loš procenat šuta, prije svega za tri poena, dobro smo uopšte došli na pola koša razlike u finišu. I oni su pri tom rezultatu imali dva skoka u napadu, Tunčeri je odlično izvodio slobodna bacanja i to je to".

"Naravno da žalimo što nismo pobijedili u predivnom ambijentu Arene, ali moramo da se okrenemo narednim utakmicama u NLB ligi, jer je poznato koji su naši ciljevi ove sezone", rekao je Kecman.

Iako je kod kuće konkurentan, Partizanovi glatki porazi u gostima su nagovijestili da ovaj sastav teško može do četvrtfinala Evrolige. Tabela poslije dva odigrana kola to potvrđuje.

"Da budemo realni, sam plasman u Top 16 je uspjeh nove ekipe Partizana. Gledaćemo da do kraja takmičenja pokažemo da smo zasluženo tu. Imamo još četiri utakmice da ostvarimo neku pobjedu i popravimo utisak", obećao je Kecman.

Ni sa 16-17.000 ljudi iza sebe, srpski prvak često nije bio siguran u sebe i nije znao šta da radi. Na kraju su ga dotukli Efesovi igrači iz drugog plana - Tunčeri i Gonlum.

"Više smo šutirali za tri poena, nego za dva, što nije tipično za nas. Da smo bar počeli da pogađamo u trećoj četvrtini, vjerovatno bi utakmica imala drugačiji tok. Ovako su oni stekli desetak poena razlike i bilo im je lakše da igraju kad im nismo disali za leđima. Efes ima 12 kvalitetnih pojedinaca, znalački su kažnjavali svako naše 'ispadanje' u odbrani".

Dragan Milosavljević bio je samo jedan od mnogih koji ove večeri nisu dobro prošli u duelima sa Igorom Rakočevićem.

"Nisam odradio dobar posao. Brzo je ubacio neke lake poene i trojke, razigrao se. Ali to je Rakočević, jedan od najboljih bekova u Evroligi. Teško ga je čuvati".

"Imali smo šansu, nismo zadržali koncentraciju. Pravili smo glupe greške, slabo zagrađivali ispod svog koša, bacili im neke lopte u ruke", nabrajao je Milosavljević razloge poraza, uglavnom mentalne prirode.

Narednog četvrtka u Arenu stiže Montepaski, takođe sa dva poraza.

"Motiva sigurno ima, borićemo se do kraja. I prvu fazu smo počeli porazima od Žalgirisa i Makabija, pa smo vjerovali u bolje dane. Mislim da nije nemoguće da nekoga pobijedimo i u gostima. Osjećamo da nam ne treba mnogo da složimo kockice".

Na žalost crno-bijelih, u Top 16 ima osjetno manje vremena da se nadoknadi propušteno...

"Odlučile su sitnice, poput njihovih skokova u napadu. Nismo imali dovoljno koncentracije i doživjeli smo poraz. Teško je reći šta je uticalo da padnemo na tim detaljima, ali znam da smo očekivali pobjedu. Skoro da niko nije sumnjao u to", dodao je Raško Katić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC