• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rakočević: Igram, ne provociram

Još jedna odlična partija bivšeg igrača Crvene zvezde u mečevima sa Partizanom, ovog puta je krunisana pobjedom.

 Rakočević: Igram, ne provociram Izvor: MONDO

Sportske priredbe u nekim stvarima su krajnje predvidive. Recimo, sto odsto je sigurno da će na gostovanju stranog tima u Beogradu najviše zvižduka dobiti hrvatski igrač ili trener, a uz njega bivši igrač rivalskog kluba.

Igor Rakočević je, u tom smislu, znao šta ga čeka u Areni i bio je spreman. Sa 14 poena u prvoj četvrtini, odnosno 22 na kraju treće, bio je najzaslužniji za sigurno vođstvo Efesa.

U finišu ga je sputao umor ("vučem neki virus, nemam snage kao što bi trebalo da imam"), ali su popularni "pivari" imali dovoljno dobrih i iskusnih košarkaša da završe posao u duelu sa nes(p)retnim Partizanom - 79:76.

"Prilično se teško razigraju oni koji nisu igrali u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim pritiskom. Ja sam na početku preuzeo ulogu lidera upravo da bih malo opustio ekipu. Poslije su se i drugi igrači oslobodili i ostvarili smo jako bitnu pobjedu", rekao je Rakočević novinarima poslije utakmice.

Koliko je Igor dobro igrao, najbolje se vidjelo kada su Grobari bučno proslavili jedan njegov promašaj sa linije slobodnih bacanja.

"Ništa novo. Svaki put je tako kada Partizanu gostuje neki zvezdaš. Ja se trudim da odradim posao profesionalno, da ne pravim neke gestikulacije i izazivam incidente. Očigledno je da takav pristup daje rezultate".

Rakočević je sa reprezentacijom igrao mečeve prijateljskog karaktera u Areni, ovo mu je bila prva zvanična.

"Volio bih da svaka ekipa ima ovakvu dvoranu i da na svakoj utakmici ima 20.000 gledalaca. To bi bila prava stvar za evropsku košarku. Ali nemaju svi timovi tako dobar odnos sa navijačima i dobar marketing", smatra tridesetdvogodišnji bek.

Prošle sezone je u Pioniru postigao 24 poena, međutim, Partizan je slavio košem Kecmana (93:92). Efes pod vođstvom Velimira Perasovića igra znatno kolektivnije i bez želje igrača za samoisticanjem.

"Trener je najbitniji za stvaranje hemije u timu. Svi u Efesu su svjesni i prihvataju da bi na terenu trebalo da budu oni koji u tom trenutku mogu najviše da pruže. Stvarno imamo zdravu atmosferu", objasnio je Rakočević.

Efes i Real na tabeli vode sa po dvije pobjede i imaju ogromnu prednost u odnosu na Partizan i Montepaski. U naredna dva kola igraće međusobno lideri i "fenjeraši".

"Idemo u Madrid da odigramo kvalitetnu, pametnu utakmicu. Ako izgubimo, da izgubimo što manjom razlikom, pa da kod kuće probamo da se revanširamo. Ako ipak pobijedimo u Madridu, jednom i po nogom smo u Top 8".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC