• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezda otvara kapije "Pionira"

Prvi put od početka sezone, odnosno poslije 18 odigranih kola u NLB ligi, košarkaši Crvene zvezde ne ulaze u duel kao posljednji tim lige.

 NLB: Zvezda otvara kapije "Pionira" Izvor: MONDO

Za to, zaslužna je herojska pobjeda u Zadru (60:83), protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, tako da crveno-bijeli sa znatno manjim opterećenjem očekuju subotu i susret sa Krkom u "Pioniru", koji počinje u 19 časova.

Kapije dvorane biće otvorene za sve navijače, ali će ulaz biti moguć samo uz ulaznice koje će biti dijeljene na blagajnama "Pionira", od 15 časova.

Da je prije Zadra, u "Pioniru" pobijeđena Igokea, ekipa Mihaila Uvalina bila bi još opuštenija pred duel sa Slovencima, a ovako poraz od Aleksandrovčana može da posluži kao lekcija kako ne treba igrati.

"Rano je za bilo kakva slavlja, ima još osam kola do kraja. Pobjeda nam mnogo znači. Teoretski ako izgubimo sve do kraja može da bude uzaludna. Ništa još uvek nije završeno i sve misli su usmjerene na meč protiv Krke", istakao je Nemanja Nedović, plej crveno-bijelih.

Mladi Uvalinovi momci ne žele da gledaju dalje od utakmice sa Krkom.

"Iako imamo paklen raspored, idemo korak po korak. Daćemo maksimum na svakom meču, nadam se da će to biti dovoljno da se na kraju izbjegne posljednja pozicija. Slijedi nam utakmica sa Krkom koja igra dobro u gostima. Ali, uz podršku navijača očekujemo novu pobjedu koja će nas približiti ostvarenju cilju", kaže bek Luka Drča.

Krka u Beograd stiže kao jedan od pet lidera NLB lige sa skorom 11-7. To dovoljno govori o kvalitetu Zvezdinog protivnika...

"Svi moraju da budu svjesni da nam predstoji težak zadatak i da nam u goste dolazi jedna od najboljih ekipa u NLB ligi, ne samo po rezultatima već i po igri. Oni jesu iznenađenje, ali prijete da tako ostane do kraja, odnosno da budu među timovima koje će se pitati o učesnicima završnog turnira. To na početku sezone niko nije očekivao. Šanse su podjednake, probaćemo uz maksimalno zalaganje dođemo do pobjede", istakao je trener Uvalin.

"Poslije gostovanja u Zadru i povoljnog ishoda za nas, nalazimo se u situaciji da nastavimo u istom ritmu. Mi moramo da živimo u realnosti i da shvatimo da nastavljamo borbu za opstanak, a ispred sebe imamo ekipu koja se bori za najveće moguće domete. Nemamo pravo da se opustimo, već pokušamo da velikom borbom dodjemo do povoljnog rezultata", dodao je Uvalin i podvukao:

"U ovakmim utakmicama nije ni bitno ko je favorit, šanse su podjednake. Svaka utakmica donosi nešto novo i naši igrači moraju da pruže i više od maksimuma".

Uvalin je pozvao navijače da napune Pionir i pruže glasnu podršku ekipi, koja će biti od neprocjenjivog značaja.

"Ovom prilikom bih pozvao sve navijače da nam pomognu i budu uz nas. Pokazalo se da je njihova podrška jedan od bitnih faktora, da uz pomoć dobre atmofere možemo da uhvatimo dobar zamajac i da tim tada igra bolje. Napravili smo 'brejk' u prošlom kolu i nadam se da će i to biti jedan pozitivan faktor u daljoj borbi za opstanak koja ne može da prestane do kraja lige", rekao je Uvalin.

Veče prije toga, košarkaši Radničkog mogli bi da odigraju za Zvezdu i u Kragujevcu poraze Zadar. Ako bi se to dogodilo, hipotetički uz pobjedu nad Krkom, crveno-bijjeli imali bi tri pobede više od fenjeraša, jer Zadar mora da ima bolji skor od Crvene zvezde na kraju sezone, ukoliko ne želi ispadanje iz NLB lige.

PAROVI 19. KOLA:

U petak:

KRAGUJEVAC: Radnički - Zadar (20.15)

U subotu:

BEOGRAD: Crvena zvezda - Krka Novo Mesto (19.00)
LJUBLJANA: Olimpija - Hemofarm (19.00)
ZAGREB: Cedevita - Široki (19.00)

U nedelju:

NIMBURK: Nimburk - Cibona (16.00)
ZAGREB: Zagreb - Partizan mt:s (17.00)

LAKTASI: Igokea-Buducnost (17.00)

TABELA: Partizan mt:s 11-7, Budućnost 11-7, Krka 11-7, Olimpija 11-7, Zagreb 11-7, Cedevita 10-8, Igokea 9-9, Radnički 9-9, Hemofarm 8-10, Nimburk 8-10, Cibona 8-10, Široki 8-10, Crvena zvezda 6-12, Zadar 5-13.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC