• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRIJEB za EP 2011: Srbija u prvom šeširu

U Viljnusu u nedjelju Srbija će na žrijebu dobiti protivnike na Evropskom prvenstvu za košarkaše.

 ŽRIJEB za EP 2011: Srbija u prvom šeširu Izvor: MONDO

U nedjelju od 18.30 časova u zgradi Litvanskog nacionalnog teatra u Viljnusu biće obavljen žrijeb za Evropski šampionat u košarci, koji će biti održan od 31. avgusta do 18. septembra.

Reprezentacija Srbije, koja će braniti srebrnu medalju osvojenu prije dvije godine u Poljskoj, svrstana je u najjači, prvi šešir.

To znači da rivali našim najboljim košarkašima u prvoj fazi takmičenja ne mogu biti evropski šampion Španija, Grčka i Slovenija.

U drugom šeširu su Francuska, Rusija, Hrvatska i Turska. Njemačka, Litvanija, Crna Gora i Belgija nalaze se u trećem, dok su u četvrtom šeširu Velika Britanija, Makedonija, Izrael i Gruzija.

U peti šešir smještene su Italija, Bugarska, Poljska i Bosna i Hercegovina, a u najslabijem, šestom, su selekcije Ukrajine i Letonije, kao i dvije reprezentacije iz dodatnih kvalifikacija u kojima će se krajem avgusta boriti Finska, Mađarska i Portugalija.

Šampionat Evrope u Litvaniji biće prvi na kome će učestvovati 24 ekipe. Odluka o povećanju broja učesnika donijeta je uz mnogo osporavanja u momentu kada su već završene kvalifikacije.

Po šest timova biće razvrstano u četiri grupe, a najbolja tri iz svake plasiraće se u drugi krug. Kao i na prošlom Evropskom prvenstvu u drugoj fazi formiraju se po dvije grupe sa po šest timova, a najbolja četiri iz obe plasiraće se u četvrtfinale.

Završnica prvenstva biće odigrana po nokaut sistemu.

Osim u Viljnusu mečevi će biti igrani u još pet litvanskih gradova - Kaunasu, Alitusu, Klaipedai, Penevežisu i Sijauliju.

Iz Košarkaškog saveza Srbije saopšteno je da će Srbiju na žrijebu predstavljati tim menadžer reprezentacije Miroslav Berić.

(MONDO, agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC