• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠESTA LIČNA: Kraj za Denver, majstorica na Istoku!

Izvor Mondo video

Uživajte u novoj epizodi podkasta Šesta lična u kojoj Miloš Jovanović i Edin Avdić analiziraju nova zbivanja u plej-ofu.

 ŠESTA LIČNA: Kraj za Denver, majstorica na Istoku! Izvor: MONDO

Još jedna nedjelja je za nama, i sve je manje prostora za naljepnice na našoj tabli. Od posljednje nedjelje otpao je i Denver, kome je malo bio jedan Nikola Jokić da se zaustave zahuktali Sansi.

Kris Pol, Devin Buker i društvo su brže nego očekivano riješili Jokićevo "grumenje", koji na odmor idu pometlani od strane gorespomenutih. Ipak, da sve ne bude baš kako treba za Finiks pobrinuo se PCR test njihovog startnog plejmejkera koji je prije neki dan pokazao pozitivan ishod. Pol će sada morati da miruje između sedam i trinaest dana - a i pitanje je kakav će se vratiti za finale zapada.

Možda će vas zanimati

Ako i ništa, to finale je još uvijek maglovito, jer Juta i Klipersi još uvek nisu riješili pitanje drugog učesnika. Nakon odličnog starta Džezera u i 2-0 u Solt Lejk Sitiju, serija je ušla u egal u "gradu anđela", a zatim je uslijedio šok - najbolji igrač Klipersa Kavaj Lenard doživio je povredu koljena, i njegov dalji nastup kako u seriji, tako i u plej-ofu je upitan.

Na papiru, ovo je djelovao kao zicer za ekipu Kvina Snajdera koja je bila spremna da riješi seriju u najkraćem mogućem roku. Međutim, ono na šta nisu računali je fenomenalna partija Pola Džordža, koji je jednom od najboljih utakmica u posljednjih nekoliko godina poveo "jedrenjake" nazad ka mirnoj kalifornijskoj luci sa velikih 3-2. Meč loptu sada ima trener Taj Lu, i hoće li je i iskoristiti, saznaćemo jako brzo.

Uzbuđenja ne manjka ni na istoku. Filadelfija Seventisiksersi su čvrstom odbranom, koju je sproveo australijski dvojac Ben Simons - Matis Tajbul, ograničili učinak Trea Janga u trećoj utakmici koju su riješili u svoju korist. U četvrtoj su imali dvocifrenu prednost koja su ispustili, a u petoj su imali više od dvadeset razlike na početku četvrte četvrtine - i neshvatljivo uspjeli da izgube i to.

U zaista nevjerovatnoj utakmici, u kojoj Siksersi nisu ispuštali ogromno vođstvo iz ruku skoro četrdeset minuta, "Ajs Tre" je orkestrirao nevjerovatan povratak i zajedno uz odličnog Danila Galinarija, kao i lucidnog Lua Vilijamsa, preokrenuo seriju iz 1-2 u 3-2. Šesta utakmica u Džordžiji može biti i odlučujuća - imaju li Džoel Embid i Simons snage za novi preokret?

Preokreti su takođe i tema drugog istočnog polufinala, u kojem se odvija ljuta bitka između Bruklina i Milvokija. Nakon munjevitih 2-0, Bruklin je malo posustao u Viskonsinu, a povreda Kajrija Irvinga im definitivno nije otišla na ruku. Odgovor je stigao od strane Kevina Durenta u petom meču, jednoj od najkvalitetnijih NBA plej-of partija svih vremena - Baksi su uzvratili preko Krisa Midltona u šestoj i isforsirali majstoricu.

Za nedjelju dana, imaćemo priliku da saznamo ko je učesnik oba konferencijska finala i kako tu stoje stvari. Ali dotle, ostaje vam samo da poslušate polu-edukovane prognoze Miloša i Edina, koji će osim analize plej-ofa dati komentar i na mnoge druge goruće NBA teme, poput najboljih petorki lige, kao i apsolutnog kolapsa koji se trenutno zbiva u Dalasu.

Samo nek’ je veselo!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC