• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Zna se favorit!

Trener Partizana mt:s očekuje da njegova ekipa odbrani Kup Radivoja Koraća, dok ostali učesnici završnog turnira u Železniku nisu izrazili prevelike ambicije.

 KUP KORAĆA: Zna se favorit! Izvor: MONDO

Vlade Jovanović, šef struke crno-bijelih, svjestan je da renome njegovog tima i "članstvo" u evropskom klubu Top 16 ne ostavlja prostora za povlačenje pred protivnicima u Srbiji.

"Uvijek smo se trudili da Kup shvatimo ozbiljno, tako je i ovog puta. U pitanju je delikatno takmičenje, koje ove sezone donosi i bodove za plasman u Evropu".

Zbog pravila takmičenja, koje ne dozvoljava više od četvorice stranaca u timu, Partizan je odlučio da igra bez Slovenca Jake Klobučara.

Crno-bijeli će se u četvrtak sastati sa Mega Vizurom, čiji je trener Vlada Vukoičić rekao da je to "možda jedini par u kojem se unaprijed zna ishod".

"Zadovoljan sam što će moji igrači moći da igraju protiv najboljeg tima u zemlji i vide kako su radili u dosadašnjem toku sezone".

Završni turnir Kupa Koraća počinje u srijedu u Železniku, utakmicom Crvene zvezde i drugoligaša Radnički basketa.

Mihailo Uvalin od učešća na turniru očekuje dobru igru i nada se dobroj atmosferi za nastavak sezone.

"Kup je najlakši put da se dođe do nekog trofeja, kao i do dobre atmosfere pred dalje izazove u sezoni. Maksimalno smo spremni i koncentrisani", poručio je Uvalin.

Trener crveno-bijelih rekao je da bi bio zadovoljan plasmanom u polufinale, ali i da priželjkuje finale. Uvalin nije mogao da kaže da li će tim biti kompletan.

Miloš Pejić iz Radničkog rekao je da je njegov tim "apsolutno rasterećen", pošto je do završnice došao kroz teške kvalifikacije, tako da je već ostvario uspjeh.

U drugom četvrtfinalu sastaće se stari rivali, Hemofarm i FMP. Biće im to prvi okršaj ove sezone, jer je tim iz Železnika ispao iz NLB lige.

"Imamo atipičnu sezonu, pošto poslije niza godina ne igramo Jadransku ligu, a ni evropsko takmičenje. Ovaj kup će biti dobar ispit za ekipu pred Superligu", smatra trener "pantera" Boško Đokić.

Kapiten Hemofarma Miljan Pavković, koji je na konferenciju mijenjao Željka Lukajića, "raduje se Kupu".

"Voljeli bismo da taj trofej bude naš, a za tako nešto nam je potrebna energija iz prethodnih utakmica. Poštujemo našeg rivala, iako ne igra Jadransku ligu, ali je pokazao da mu je tu mjesto".

Konferencija bi vjerovatno bila atraktivnija da se na njoj pojavio Miroslav Nikolić, međutim, strateg Radničkog iz Kragujevca bio je odsutan zbog privatnih obaveza...

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC