• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP KORAĆA: Partizan mt:s teško do finala

Radnički dugo vodio protiv Partizana, imao i solidnu prednost, ali su crno-bijeli, prije svega zahvaljujući Džerelsu i Gistu uspjeli da trijumfuju.

 KUP KORAĆA: Partizan mt:s teško do finala Izvor: MONDO

Dramatičan drugi polufinalni meč Kupa "Radivoja Koraća" u Železniku!

Kragujevački Radnički dugo je vodio protiv Partizana mt:s, imao i prednost od 15 poena, ali je branilac trofeja uspio da trijumfuje i dođe u priliku da četvrti put uzastopno osvoji nacionalni kup.

Partizan mt:s - Radnički 81:76 (25:32, 18:18, 18:18, 20:8).

Kreatori pobjede Partizana bili su Amerikanci Kurtis Džerels i Džejms Gist koji su postigli posljednjih osam poena crno-bijelih i tako donijeli preokret.

Džerels je postigao 14 poena (četiri u finišu meča), ali je imao, možda i ključnu blokadu, prilikom pokušaja Majkla Lija kod 79:76 za Partizan. Američki plejmejker je imao i pet asistencija. Katić je dao 13 poena i imao devet skokova, a Gist 13 poena uz osam skokova.

Dvocifren je bio i Dušan Kecman sa 11 poena, dok je Dragan Milosavljević imao 10 skokova.

Najefikasniji u Radničkom bio je Stiven Marković sa 21 poenom i sedam asistencija, dok su po 17 poena postigli Majkl Li i Miletić. Li je sve poene postigao u prvom poluvremenu, a imao je i devet skokova.

U subotu od 20 časova u finalu Kupa igraće Partizan mt:s i FMP, koji je nešto ranije eliminisao Crvenu zvezdu.

Uprava FMP Železnika saopštila je da će se za finale karte prodavati po jeftinijim cijenama. Ulaznica će koštati 500 dinara (pet evra), umjesto planiranih 1.000 (10 evra).



Mučenje srpskog i regionalnog šampiona protiv Radničkog, koji je imao crno-bijele u šaci, ali...

Od početka, raspoloženi meča tim Miroslava Mute Nikolića bio je u prednosti. Bilo je 14:6, 21:13, potom 30:15, da bi crno-bijeli, serijom od 17-2, uspjeli da izjednače na 32:32, a potom i da poenima Gista prvi put povedu - 34:32.

Tek poslije četiri minuta igre u drugom dijelu, Radnički je postigao prve poene. Taj nalet, međutim, crno-bijeli nisu iskoristili. Zahvaljujući Stivenu Markoviću i Majklu Liju Kragujevčani su se ponovo "odlijepili" i na odmor otišli sa +7 (50:43).

Nastavak meča ponovo je protekao u novom naletu Partizana, koji je drugi put na meču poveo - 55:52.

Međutim, tada je počela dalekometna paljba Radničkog (dvije trojke Miletića i još dve Lija i Markovića) i ponovo su Kragujevčani stekli opipljivu prednost - 68:61.

Kapiten crno-bijelih Petar Božić pokrenuo je svoju ekipu kad je bilo najpotrebnije. Vezao je dvije trojke na početku odlučujuće dionice i doveo je Partizan na -1 (67:68). Radnički je preokrenuo, ali je ta razlika bila tek dva, tri poena.

Od 74:73 za Radnički, motore "Parnog valjka" pokreću Džerels i Gist, čijim poenima Partizan dolazi do 79:76. Radnički je potom vezao nekoliko loših napada, a kada je 12 sekundi prije kraja Vukašin Aleksić promašio oba bacanja, sve je bilo jasno...

Trener Partizana Vlada Jovanović ocijenio je da njegov tim nije odigrao kako se od njega očekuje, ali da je zasluženo pobijedio "na papiru" slabijeg protivnika i plasirao se u finale Kupa Radivoja Koraća.

"Jesmo pobijedili na papiru slabijeg protivnika, ali nismo odigrali kako se očekuje od Partizana. Opet smo imali problema u prvoj četvrtini, kao i cijele sezone... Mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

O finalu...

"Momci iz FMP-a su vrlo talentovani, dominiraju u domaćoj ligi i pokazali su ne samo da su zaslužili finale, već da zaslužuju puno poštovanje. Utakmica sigurno neće biti laka", rekao je Jovanović, prenosi Beta.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je poraz doživio kao lični neuspjeh, ali i kritikovao novinare što "sve posmatraju iz ugla Partizana", rekavši da su crno-bijelima "poklonili život".

"Ja stvarno nisam znao pravilo da 12 igrača koji počnu turnir moraju da odigraju sve ostale utakmice. Partizan je uložio žalbu što smo mi 'skinuli' Marka Čakarevića i onda smo morali da ga povučemo da ne bismo izgubili sa 20:0. Hvala im što nas poštuju i što nas se plaše", rekao je Nikolić.

Čakarević nije bio u sastavu Radničkog za četvrtfinale protiv OKK Beograda sinoć, ali je bio na zagrijavanju. Kada je delegat utakmice Dragoslav Ljuca to primjetio rekao je da on ne smije da igra.

"Ovo je moj lični neuspjeh jer nismo osvojili Kup, jedini trofej koji mi nedostaje. Jako mi je žao što smo izgubili, samo smo izgubili utakmicu svojim greškama", rekao je Nikolić.

Prije nego što je počela konferencija, Nikolić je burno reagovao i rekao novinarima da želi da podnese ostavku. Kada su ga novinari pitali da li će to stvarno učiniti, on je rekao "da ne može još".

"Podnio bih ja ostavku, ali će tamo da propadne sve bez mene. Izdržaću još ovih mjesec i po dana. Krivo mi je zbog ovoga, računao sam na sigurne bodove. Sa Čakarevićem bismo ih dobili, a onda bismo pobijedili FMP i osvojili trofej", rekao je šaljivo Nikolić.

PARTIZAN: Džerels 14 poena (5 asistencija), Kecman 11 (pet skokova), Jaramaz, Lučić, Milosavljević 5 (10 skokova), Katić 13 (9 sk), Džavai 8, Bešović, Božić 9, Gist 15 (9sk), Veseli 6, Đekić.

RADNIČKI: Li 17 (9sk), Maksimović, Miletić 17, Marković 21, Mijatović 8, Gadefors 2, Drašković, Aleksić 5, Špica, Stefan Stojačić, Rakić, Vukosavljević 6.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC