• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muta Nikolić: Novac ispred patriotizma

Poslije ostavke Dušana Ivkovića prvo šok, a onda pitanje - ko će da bude Dudin nasljednik na mjestu selektora košarkaške reprezentacije Srbije?

 Muta Nikolić: Novac ispred patriotizma Izvor: MONDO

Da li će to da bude Svetislav Pešić, Miroslav Nikolić, Duško Vujošević...

Vujošević je nedavno prihvatio poziv da bude savjetnik novog kormilara ''đetića'' Dejana Radonjića, dok je Pešić u ovom trenutku nije spreman za razgovor sa čelnicima Košarkaškog saveza Srbije. Za sada na "vruću klupu" želi samo Nikolić.

"Nisam slobodan, a ni spreman za razgovor o tome", kaže za "Novosti" bivši evropski i svjetski prvak sa reprezentacijom Jugosalvije Svetislav Pešić.

Popularni Kari ima ugovor sa Valensijom do juna ove godine.

"Niko iz saveza nije sa mnom razgovarao ni o prošlosti, ni o budućnosti. Siguran sam da ljudi nisu mjesecima sjedili skrštenih ruku, vjerovatno su razgovarali i sa Dudom o tome ko bi mogao da dođe umjesto njega", smatra Pešić.

On kaže da je očekivao da će Ivković završiti olimpijski ciklus i da je pomalo iznenađen i razočaran novonastalom situacijom.

"To se ne radi tako. Ako već Duda ne može, pauzu je trebalo iskoristiti da se pronađe najbolje rješenje. Stvarno sam iznenađen, malo i razočaran. Znam da postoje problemi, ali sam mislio da će Duda završiti ovaj ciklus. Uvijek sam govorio da nam treba selektor profesionalac", kaže bivši trener Crvene zvezde.

Trener Radničkog iz Kragujevca Miroslav Nikolić mišljenja je da je upravo on zaslužio selektorsko mjesto.

"Odavno sam zaslužio da budem selektor. Treba da postoji neki red, pet godina sam radio sa Obradovićem kao drugi trener. Reprezentacija je moja obaveza. Ne samo moja već svakog trenera u Srbiji", priča u dahu Nikolić.

"Ipak, teško će biti svakome ko sada dođe. Ako bude šesti na EP u Litvaniji, svi će pitati zašto ste otjerali Dudu. Niko ga nije otjerao, ponestalo mu je patriotizma. Treneri bez posla koriste reprezentaciju da ih izbaci, a kada nađu milionske ugovore, odlaze. Muta to nikad ne bi uradio", kritikuje Nikolić odluku Ivkovića i sebe stavlja u prvi plan.

"Da se razumijemo, meni je krivo što Duda ne ostaje do Olimpijskih igara u Londonu. Rekao sam i ljudima iz saveza da su morali da nađu pare za Dudu, kako ne bi mogao da raskine ugovor. Sada bi i predsjednik Kapičić trebalo da ode. Kada padne trener, pada i kabinet", zaključio je Nikolić.

Proslavljeni reprezentativac Dejan Bodiroga ocijenio je da je odlazak Ivkovića "velika šteta" za srpsku košarku.

"Malo toga znam o pozadini cijele priče, jer nisam tu, pa ne bih mogao detaljnije da pričam o uzrocima takve odluke. Evidentno je, međutim, da je velika šteta što naša nacionalna selekcija ostaje bez takvog stručnjaka na polovini olimpijskog ciklusa. Prekid saradnje je šteta, prije svega za seniorsku reprezentaciju Srbije", rekao je Bodiroga.

Člana madridskog Reala Novicu Veličkovića oneraspoložila je Ivkovićeva ostavka, ali smatra da je "ispravno postupio".

"Svakako da mi nije drago zbog toga, međutim, očigledno je da selektor više nije mogao da radi sam. Naš savez skoro da ne funkcioniše, pa je Ivković trošio energiju na stvari van trenerskog posla, jer njima nije imao ko da se bavi. Takođe, odnos saveza prema igračima veoma je loš", izjavio je Veličković.

Prema njegovim riječima, Ivković je vjerovao u igrače, razbio im strah od velikih utakmica i jačih rivala.

"Ne mogu da vjerujem šta se dešava i dokle je stigla srpska košarka. Sa Ivkovićem smo osvojili evropsko srebro, a imali smo samo 22 godine, a sada smo ostali bez dokazanog stručnjaka koji nam je ulivao nadu. Očigledno je da su u našem savezu potrebne hitne promjene", naglasio je Veličković, potvrdivši da odlazak Ivkovića neće uticati na odnos prema reprezentaciji.

"Vjerujem da je svima žao zbog odlaska selektora, ali to neće promijeniti odnos prema nacionalnom timu. Igramo za Srbiju zato jer je volimo, tako će biti i ubuduće", poručio je Veličković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC