• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROKUP: Hemofarm bez šanse u Kazanju

Uniks već na poluvremenu imao 21 poen prednosti, poslije čega je samo odrađivao posao u meču četvrtog kola Last 16 faze - 90:72.

 EVROKUP: Hemofarm bez šanse u Kazanju Izvor: MONDO

Košarkaši Hemofarma moraće da dobiju preostala dva meča u I grupi, inače od plasmana u četvrtfinale Evrokupa neće biti ništa.

Kako su odigrali protiv ruskog Uniksa u utorak, pitanje je šta bi Vrščani objektivno mogli da urade čak i kada bi prošli među osam najboljih u ovom takmičenju.

Uniks je to pravo već izborio, popravivši skor na 4-0, dok je Hemofarm (1-3) ostao na pobjedi nad Cedevitom u prvom kolu. Do kraja mu ostaju gostovanje Cedeviti 22. februara i duel sa Gran Kanarijom u Vršcu 1. marta.

Rezultat po četvrtinama govori sve o utakmici u Kazanju, glavnom gradu ruske republike Tatarstan - 90:72 (32:17, 20:14, 17:18, 21:23).

Hemofarm je brzo "ušao" u ritam Uniksa, koji je mnoštvom ukradenih lopti, lakim poenima iz kontri i ofanzivnim skokom stekao nenadoknadivu prednost.

Već u 12. minutu na semaforu je stajalo 39:20, Vrščani su u finišu druge četvrtine prišli na 44:31, da bi Uniks uzvratio serijom od 8:0 do odlaska na odmor.

Hemofarm se uglavnom oslanjao na šut za tri poena (10/25), ali solidan učinak u tom elementu nije bio dovoljan za ravnopravnu borbu.

Čak se može reći da je tim Željka Lukajića napravio podvig kada je prije dvije nedelje u Milenijumu odigrao sa Uniksom utakmicu "na jednu loptu" - 83:84. Ipak je u pitanju znatno kvalitetniji rival...

UNIKS: Lajdej 9 (5sk, 5as), Popović 10 (4sk, 4as), Zamanski 3, Samojlenko 4 (5as), Z. Pašutin 4, Veremenko 11, Amirkanov, Rizvić 6 (5sk, 4ukr), Mekarti 10, Majnard 12, Lampe 19 (6sk), Vraneš 2.

HEMOFARM: Pavković 3, Božović 8 (10sk), Abdul Hamid 10, Krstović 2, Šutalo 2, Borisov 16 (4ukr), Petrović, Jeremić 12, Džordan 9, Maraš 7, Anđušić.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC