• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović: Prvo zvati Pešića i Obradovića

Skupština KSS usvojila novi Statut, a Nebojša Čović smatra da je izbor novog selektora trenutno važniji od svih drugih pitanja, pa i izbora predsjednika KSS.

 Čović: Prvo zvati Pešića i Obradovića Izvor: MONDO

Prvi čovjek FMP Železnika, član petočlanog Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Srbije - zajedno sa Draganom Kapičićem, Borom Stankovićem, Predragom Danilovićem i Dragišom Vučinićem - izjavio je da poslije ostavke Dušana Ivkovića nije trenutak za improvizaciju i eksperimente.

"To je bila loša odluka u lošem trenutku. Znamo ko je Dušan Ivković i kakvi su njegovi kvaliteti, ali s obzirom na to da je njegova odluka konačna, sada je najvažnije napraviti proceduru za izbor novog trenera reprezentacije i kroz taj proces postaviti principe rada pred EP u Litvaniji, koje su ujedno kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu", rekao je Čović za "Sport Network" nakon sjednice Skupštine KSS u srijedu.

Nekada prvi čovjek KS Jugoslavije naveo je pet trenera koje smatra adekvatnim Dudinim nasljednicima.

"Mislim da je (Svetislav) Pešić prioritetan kandidat, za njim i (Željko) Obradović, a onda, uslovno rečeno, plejada mlađih stručnjaka, koji su trenutno u zemlji - Aco Petrović, Muta Nikolić, Vlada Vukoičić".

"Ne kažem da neki drugi ne bi mogli da rade taj posao, ali nije vrijeme za egzibicionizam i probe. Mislim da bi trebalo osloniti se na provjerene ljude, a ova petorica to sigurno jesu", objasnio je Čović.

"Moramo da nađemo čovjeka koji 24 sata, danima, misli i živi sa košarkom. Jedino to može da nam garantuje ostvarivanje postavljenih ciljeva. Treba se konsultovati i sa Dudom i tako postepeno stabilizovati organizaciju. Mislim da mnogo više možemo nego što dajemo".

Čović je po usvajanju novog Statuta KSS izjavio da je Savezu neophodna nova strategija i odgovorni ljudi.

"Novi Statut neće obezbijediti efikasnost u radu, ako postavimo ljude koji ne izvršavaju odgovorno svoje zadatke i neodgovorno se prihvataju funkcija... Jako je težak trenutak za sport uopšte, pa i za košarku u Srbiji, ali nije toliko težak da su problemi nerješivi. Oni su rješivi, ali morate imati ljude koji znaju da rade svoj posao".

"NE DOZVOLJAVAM IMPROVIZACIJU"

Zvučalo je kao da Čović preporučuje samog sebe za novog predsjednika KSS, ali je on izjavio da trenutno ne vidi sebe u "fotelji" Dragana Kapičića.

"Pravo da vam kažem, kakav motiv mogu da imam, kada na sjednicama Skupštine KSS vidim ovakvu neslogu, neprofesionalnost i neznanje? Ima tu i dosta mojih prijatelja, zašto da kvarim odnose? Nisam čovjek koji dozvoljava improvizacije u rukovođenju, a čini mi se da to Srbiji nije potrebno. Srbiji je potrebno i sve i ništa, da se ista stvar tumači na dva načina i da svi budu u pravu".

Nebojša Čović je istakao da "A" reprezentacija i bez Ivkovića ima potencijal da nastavi započeti niz uspjeha na velikim takmičenjima.

"Mislim da možemo materijalno da pokrijemo dosta toga i da izvršimo animiranje igrača, bez obzira na komentare koje smo imali prilike da čujemo poslije ostavke Ivkovića. Nijedan od njih nije rekao da neće više da igra za reprezentaciju i to je dobro. Siguran sam da će svi oni zajedno cijeniti koliko je ozbiljna matična organizacija i koliko jedinstveno može da odgovori na ovako teške izazove", jasan je Čović.

"Ako ne bude mogla, plašim se da nam slijede dalja raslojavanja i odlazak košarke u kategoriju sportova u kojima smo takođe nekada imali talente (a onda postali neuspješni), da ne nabrajam koji su to".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC