• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 16: Partizan dobar, ali opet poražen!

Montepaski u završnici slomio otpor crno-bijelih (77:74). Četvrti poraz zaredom znači i oproštaj Partizana od četvrtfinala plej-ofa Evrolige.

 TOP 16: Partizan dobar, ali opet poražen! Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s dobro su se držali na gostovanju ekipi Montepaskija, ali su u četvrtom kolu Top 16 faze ipak izgubili - 77:74 (12:20, 26:17, 15:16, 24:21).

Propala je najbolja evroligaška partija crno-bijelih u posljednje vrijeme, ali je šampion Srbije makar pokazao da nije zalutao među 16 najboljih na kontinentu, u šta se opravdano sumnjalo poslije meča sa Montepaskijem u Areni.

Partizan je vodio većim dijelom utakmice, u više navrata sa osam do deset poena razlike (22:12, 29:20, 49:40), međutim, odličnom odbranom i kontrolom skoka nije uspio da u potpunosti neutrališe ogroman broj izgubljenih lopti - 25, poslije samo četiri u prvoj četvrtini.

Jan Veseli do poluvremena je ubacio 15 od svojih 17 poena, dok je Kurtis Džerels sa 16 poena, pet skokova i pet asistencija konačno pokazao zbog čega je krajem novembra angažovan umjesto Olivera Lafajeta.

Da je uz sve to ubacio neku trojku (0/6), utisak bi bio još povoljniji, a Partizan bi se, možda, pjevajući vratio u Beograd.

Montepaski je predvodio iskusni Litvanac Rimantas Kaukenas, koji je sredinom posljednje četvrtine preuzeo odgovornost i sa 11 poena zaredom sam napravio preokret (66:65 u 37. minutu).

Petorica igrača Partizana imala su po tri izgubljene lopte, a Nejtan Džavai čak šest! Šteta je što Australijanac, osim u prvoj četvrtini, nije bio adekvatna dopuna vrlo dobrom Rašku Katiću (8p, 12sk).

Domaćin je u posljednjim minutima demonstrirao majstorsku realizaciju napada i time zaslužio pobjedu. Veteran Stonruk je ubacio otvorenu trojku za 69:66, Dejvid Mos iznudio dva faula i iskoristio sva četiri slobodna bacanja, da bi Zizis sa još četiri pogođena penala stavio "tačku na i".

Crno-bijeima su u tim trenucima nedostajala rutina i smirenost. Kada se rezultat lomio, razvili su tri kontre zaredom, a postigli svega jedan poen!

Džerels je Veselom bacio loš pas za "ali-up" zakucavanje, Gist umjesto koša i dodatnog bacanja pogodio samo jedan penal, a onda su mu dosuđeni sumnjivi koraci... Ispostavilo se, dovoljno grešaka da pobjeda ostane van domašaja.

MONTEPASKI: Zizis 9 (6sk), Herston 8, Karareto 5, Raković 8, K. Lavrinovič 6, Kaukenas 17, Res, Mikelori 2, Jarić, Stonruk 10, Aradori 2, Mos 10 (4as).

PARTIZAN MTS: Džerels 16 (5sk, 5as, 3ukr), Kecman 7 (4as), Klobučar 2, Jaramaz, Lučić 1, Milosavljević 2, Katić 8 (12sk), Džavai 8, Božić 5, Gist 8, Veseli 17 (7sk), Đekić.

Fenerbahče je na gostovanju u Kaunasu doživio prvi poraz u Top 16 fazi, a Žalgiris ostvario prvu pobjedu - 85:84.



Boban Marjanović postigao je pet poena za domaći tim.

REZULTATI I PAROVI 4. KOLA

Grupa E (četvrtak): Panatinaikos - Kaha Laboral, Lijetuvos Ritas - Unikaha.

TABELA: Panatinaikos 2-1, Kaha Laboral 2-1, Unikaha 1-2, Lijetuvos Ritas 1-2.

Grupa F (četvrtak): Lotomatika - Barselona, Olimpija - Makabi.

TABELA: Barselona 3-0, Makabi 2-1, Olimpija 1-2, Lotomatika 0-3.

Grupa G: Montepaski - Partizan mt:s 77:74, Efes - Real Madrid (četvrtak).

TABELA: Real 3-0, Efes 2-1, Montepaski 2-2, Partizan mt:s 0-4.

Grupa H: Žalgiris - Fenerbahče 85:84 (69:69), Valensija - Olimpijakos (četvrtak).

TABELA: Fenerbahče 3-1, Olimpijakos 2-1, Valensija 1-2, Žalgiris 1-3.

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC