• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Različita priča "vječitih"

U nedelju od 19 časova Zvezda će pokušati (gotovo) nemoguće - da pobijedi Partizan. U taboru šampiona - oprez. Karata u slobodnoj prodaji nema.

 NLB: Različita priča "vječitih" Izvor: MONDO

Možda nikad važniji derbi posljednjih godina neće odigrati košarkaši Crvene zvezde i Partizana, ali sa potpuno različitim motivima i pobudama. Zvezdi je pobjeda nad crno-bijelima potrebna "kao hljeb" u borbi za opstanak u regionalnoj ligi, a Partizanu bi bodovi dobrodošli za mirniju završnicu i plasman na Fajnal-for.

Oba kluba danas su održala konferencije za novinare, na kojima je izrečeno dosta kurtoaznih riječi na račun rivala, ali i poruke da će se pružiti maksimum.

Trener košarkaša Crvene zvezde Mihailo Uvalin rekao je da situacija u klubu nije laka, ali da će igrači i ekipa dati "i više nego što imaju" u nedeljnoj utakmici protiv Partizana mt:s.

"Mi smo tu gdje jesmo, situacija u klubu nije dobra. Apsolutno sam ponosan na igrače. Nadam se da će u poslednjim mečevima igra ići u boljem pravcu. Ispred nas je teška utakmica. Daćemo i više nego što imamo i sigurno se nećemo predati. Nemamo iluzija, pred nama je najbolja ekipa ili jedna od dvije najbolje u Jadranskoj ligi", rekao je Uvalin novinarima u hali Pionir.

Crveno-bijeli imaju problema pred nedeljnu utakmicu, pošto se centar Uroš Nikolić juče povrijedio, tako da je njegov nastup neizvjestan.

Partizan mt:s je u prvom dijelu sezone pregazio Zvezdu, ali i pored toga trener crno-bijelih Vlada Jovanović ističe da u derbijima favorit postoji samo "na papiru" i da ekipa to mora da dokaže na terenu.

"Moram da ponavljam te fraze da ne postoji favorit u derbiju, iako uvijek postoji jedan koji je to na papiru. Najozbiljnije shvatamo Crvenu zvezdu, bez obzira na poziciju na tabeli. Odigraćemo taktički kao prije dva dana protiv Montepaskija u Sijeni", rekao je Jovanović novinarima u beogradskom Pioniru.

U prilog svojoj tezi da se u derbijima nikad ništa unaprijed ne zna, Jovanović je podsjetio da je Partizan
prošle godine osvojio tri trofeja, išao na Fajnal for Evrolige i bio među četiri najbolje ekipe na kontinentu, a ipak je izgubio jedan derbi".

Krilni košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da ekipa nije mnogo razmišljala o bolnom porazu iz Sijene.

"To se dešava, nekad se pobijedi u jako važnoj utakmici, a nekad se izgubi. Niti se dugo slave trofeji, niti se tuguje zbog poraza. Jeste propuštena velika šansa, ali mi ćemo i dalje igrati maksimalno", zaključio je Kecman.

Utakmica 21. kola NLB Crvena zvezda-Partizan biće odigrana u nedelju od 19 sati u hali Pionir.

Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaju. Navijači koji su kupili ulaznice za prethodni meč u Jadranskoj ligi protiv Krke, moći će da je iskoriste i da sa njom uđu i na "vječiti" derbi. Gostujući navijači su dobili 200 ulaznica, koje će podijeliti klub iz Humske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC