• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Ništa novo, Partizan mt:s dobio Zvezdu

Skoro tri četvrtine, košarkaši Crvene zvezde bili su ravnopravan rival Partizanu mt:s, ali je u finišu ipak izostala neizvjesnost - 68:76.

 NLB: Ništa novo, Partizan mt:s dobio Zvezdu Izvor: MONDO

U 203. vječitom košarkaškom derbiju u svim takmičenjima, košarkaši Partizana mt:s nastavili su dominaciju nad Crvenom zvezdom koja je započeta prije desetak godina.

Tada, beogradski rivali bili su izjednačeni po broju pobjeda, a poslije duela 21. kola NLB lige pred oko 4.500 gledaca u Pioniru odnos je 113:85 u korist crno-bijelih, uz pet remija.

Crvena zvezda - Partizan mt:s 68:76.

U preostalih pet kola, crno-bijeli će kao lideri pokušati što prije da osiguraju plasman na Fajnal-for NLB lige, dok će crveno-bijeli dati sve od sebe da nekako izbore opstanak u napetoj trci sa Zadrom. Ukoliko na kraju lige zadrže isti skor kao i Zadrani, košarkaši Crvene zvezde neće biti eliminisani za narednu sezonu, jer imaju bolji međusobni skor.

POGLEDAJTE FOTO-GALERIJU IZ PIONIRA


Ni istrošen, anemičan, loš sastav šampiona NLB lige nije bio dovoljno loš za Crvenu zvezdu, čiji trener Mihailo Uvalin nije mogao da računa na bitnog centra Uroša Nikolića, kao i dvojicu juniora, koji su istog dana izborili plasman na Fajnal-for juniorske Evrolige, Aleksandra Cvetkovića i Ivana Marinkovića.

Uvalin je u borbu ušao sa sedmoricom igrača, koji su držali egal do finiša treće četvrtine.

Tada su, pravo niotkud, seriju 11:2 napravili Vladimir Lučić (6) i Kurtis Džerels (5), poslije čega Crvenoj zvezdi nije bilo povratka. Treća četvrtina završena je zakucavanjem Lučića za 57:46, uz podatak da je dva minuta ranije na semaforu pisalo 44:46 i da Zvezda tri napada zaredom nije iskoristila.

Kada je ekipa Vlade Jovanovića iskoristila prva dva, tri napada u posljednjoj četvrtini i zadržala prednost od deset i više poena, moglo je da se nasluti da Rikardo Marš i Nemanja Nedović neće imati energije da, nakon što su od početka utakmice držali ekipu "u igri", vrate rezultatsku neizvjesnost u finišu.

Najbliže što je Zvezda došla novom-starom osvajaču Kupa Radivoja Koraća, bilo je 66:73, poslije trojke Strahinje Miloševića i koša, uz faul Rikarda Marša, na dva minuta i deset sekundi prije kraja. Na to je Jan Veseli odgovorio sa dva pogođena slobodna bacanja, poslije čega je Jovanovićev tim rutinski priveo utakmicu kraju.

Veseli je ponovo, kao i u osmom kolu u pobjedi Partizana mt:s nad Crvenom zvezdom od 99:68, imao odlično šutersko veče. Pogađao je i trojke i slobodna bacanja, što su segmenti igre sa kojima "kuburi" ove sezone.



Derbi je počeo spektakularnim zakucavanjem Nedovića preko Veselija, što je podiglo na noge većinu u dvorani, ali je Partizan mt:s ubrzo poveo, uz apsolutnu dominaciju u skoku - 17:23.

Do kraja poluvremena, Zvezda je pogodila skoro sve šuteve za dva poena, pa je na odmor otišla sa poenom prednosti (37:36), iako je rival imao duplo više skokova! Hendikep pod obručima, crveno-bijeli nadoknađivali su procentom uspješnosti u šutu za dva poena od 72 odsto...

Taj nivo preciznosti, Uvalinovi momci zadržali su i u trećoj četvrtini, sve dok starterima nije ponestalo snage, odnosno sve dok Jovanović nije naredio odbranu na gornjoj granici angažovanosti. Iz dobre defanzive, Partizan mt:s je došao i do šuta, a onda više nije bilo povratka za crveno-bijele.

Trojke su pogađali Veseli, Džerels, Petar Božić... Dok se na drugoj strani sve svodilo na minijature Marša i Nedovića. Premalo, da bi Zvezda izbjegla peti poraz u posljednjih šest NLB mečeva. Ujedno, Partizan je zabilježio devetu pobjedu u posljednjih deset kola, tako da ponovo dijeli čelo tabele sa Krkom iz Novog Mesta.

CRVENA ZVEZDA: Marš 26, 9 sk, Cvetković, Subotić 5, 7 sk, Lešić 6, Milošević 3, Drča, Jang 8, Radosavljević, Balaban, Marinković, Nedović 19, Bakić.

PARTIZAN: Kecman 7, Božić 5, Džerels 8, Džavai 8, Gist 6, 6 sk, Lučić 6, Klobučar 1, Jaramaz, Katić 9, 6 sk, Milosavljević 11, Veseli 15, 5 sk, Đekić.

REZULTATI 21. KOLA:

Crvena zvezda - Partizan mt:s 68:76
Zagreb - Široki 86:80

U subotu:

Zadar - Budućnost 74:78
Igokea - Krka 66:78
Olimpija - Cedevita 75:67

U petak:

Nimburk - Hemofarm 66:71

TABELA: Partizan mt:s 14-7, Krka 14-7, Olimpija 13-8, Budućnost 13-8, Zagreb 12-9, Cedevita 11-10, Radnički 11-10, Igokea 10-11, Hemofarm 10-11, Nimburk 9-12, Cibona 9-12, Široki 9-12, Zadar 6-15, Crvena zvezda 6-15.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC