• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VJEČITI DERBI: Svi zadovoljni! Ili, ipak, ne?

Iz Partizanovog tabora poručili da je u meču sa Crvenom zvezdom "pobjeda najvažnija", dok crveno-bijeli smatraju da u ovom trenutku nisu mogli da pruže jači otpor.

 VJEČITI DERBI: Svi zadovoljni! Ili, ipak, ne? Izvor: MONDO

Ako je Partizan mt:s u evroligaškom duelu sa Montepaskijem napravio veliki korak naprijed u smislu prikazane igre, onda je četiri dana kasnije, protiv Crvene zvezde, napravio dva koraka nazad!

Šampion očigledno nije bio dovoljno motivisan i koncentrisan na utakmicu sa jednim od "fenjeraša" NLB lige, koji je uprkos očajnom šutu za tri poena (3/21) i visinskoj inferiornosti, do minut prije kraja imao šansu da ugrozi pobjedu crno-bijelih.

Vlade Jovanović ispred svlačionice svog tima nije odavao utisak zadovoljnog čovjeka - naprotiv, ali je na konferenciji za novinare "nastupio" sa verzijom lišenom teških riječi...

"Sigurno je da nismo očekivali da to bude laka utakmica, kao što je u štampi predstavljena, kao duel jedne od prve dvije i jedne od posljednje dvije ekipe. Većina mojih igrača prethodno je odigrala samo jedan derbi, nekima je ovo bio prvi i zato sam ih u pripremi upozorio da je ovo specifična utakmica", rekao je Jovanović.

"I na terenu se pokazalo da u derbiju nikada nema favorita. Kao da nas je ubjedljiva pobjeda u prethodnom meču sa Zvezdom (99:68) malo opustila... Ali ipak čestitam igračima, ali i navijačima, koji su našli način da dođu u velikom broju i podrže nas".

Bila je to aluzija na uobičajenu kvotu od 200 ulaznica, koju je uprava Zvezde dodijelila gostujućim navijačima.

Grobara je u Pioniru ipak bilo mnogo više, sigurno 600-700, a zanimljivo je da su krajem utakmice imali "bliski susret" sa Milanom Gurovićem, koji im se redovno nalazi na meti otkako je poslije Partizanovog dresa obukao Zvezdin.

Gurović je napustio dvoranu nekoliko minuta prije kraja, a kada je čuo uvredljivo skandiranje Grobara na sopstveni račun, odlučio je da prođe tik ispod njihove tribine, mada je mogao da skrene na bliži izlaz i tako svede mogućnost incidenta na minimum... Riskantna situacija ipak je ostala na "prozivkama" dvije strane, mahanju barjakom i malo pljuvanja - bez povreda.

Petar Božić konstatovao je da je derbi bio "očekivano težak".

"Zvezda je pritjerana uza zid i odigrala je sa abnormalnom energijom. Ipak, imali smo i mi svoje ambicije, da ostanemo na vrhu. Malo smo platili danak umoru, ali smo uspjeli da pobijedimo, što je najvažnije".

Uvalin: Da li nas želi NLB liga?

Strateg Crvene zvezde Mihailo Uvalin istakao je da je utakmica bila "ravnopravna", ali da je njegov tim "u jednom trenutku izgubio kontakt".

Uz to, odsustvo prvog centra Uroša Nikolića moralo je da rezultira brojnim "mismečevima" u Partizanovu korist.

"Cijelu noć smo imali problem u skoku. Partizan je i ovako jači od nas na tom polju, a tek bez najboljeg skakača nismo imali šta da tražimo. Ne mogu da budem zadovoljan porazom, ali sam zadovoljan pruženim otporom i čestitao bih igračima".

Iako je svjestan da u kancelariji NLB lige ne trpe negativne komentare na račun arbitara, Uvalin je ipak protestovao protiv onog što je vidio kao "promjenu kriterijuma za 360 stepeni" nakon prvog poluvremena.

"To je bilo degutantno! Moram da pitam NLB ligu da li želi da Crvena zvezda igra to takmičenje? Ako žele, neka nam ne šalju ovdje specijalne jedinice, koje će u drugom poluvremenu da promijene kriterijum za 360 stepeni u odnosu na prvo... Bar sam ja to tako vidio. Ljudski ih molimo da malo pogledaju snimak utakmice i analiziraju ga".

U danu kada je Aleksandar Cvetković pobrao lovorike na juniorskom kvalifikacionom turniru Evrolige, njegov stariji saigrač Nemanja Nedović "zaprijetio" je da postane junak derbija, ali je ipak odigrao samo jedno poluvrijeme na vrhunskom nivou. Tada je ubacio 16 od svojih 19 poena i bio zaista nerješiva enigma za uspavanu odbranu Partizana.

"Čestitao bih saigračima na borbenosti. Možemo biti zadovoljni igrom u prvih 20 minuta, dok je poslije toga bilo grešaka, koje je Partizan iskoristio da se odlijepi. Opravdali su ulogu favorita, a nama ostaje da radimo za utakmice koje slijede".

Zvezda i Zadar su pet kola prije kraja izjednačeni na dnu tabele sa skorom 6-15, ali crveno-bijeli imaju bolji skor u međusobnim susretima. Možda bi samo jedna pobjeda mogla biti dovoljna za opstanak, međutim, Uvalin priželjkuje dvije.

"Raduje nas svaki Zadrov poraz, kao što njih raduju naši porazi. Nije sve u našim rukama, ali mislim da uz pobjedu nad Širokim u Pioniru i još jedan 'brejk' možemo da stignemo do cilja".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC