• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA OL-STAR: Pobjeda Zapada, Kobi MVP

Kobi Brajant nije dozvolio nikome da mu ukrade šou u njegovom gradu, u njegoj dvorani. Zapad - Istok 148:143.

 NBA OL-STAR: Pobjeda Zapada, Kobi MVP Izvor: MONDO

Najveće košarkaške zvijezde na planeti sjatile su se u grad glamura, Los Anđeles, da pokažu šta znaju. Ali, u večeri kada je zabava na prvom, a košarka na drugom mjestu, Kobi Brajant nije dozvolio da mu bilo ko ukrade šou u njegovom gradu, njegovoj dvorani.

NBA Ol-star meč za 2011. godinu pripao je Zapadnoj konferenciji, a Brajant je osvojio četvrtu MVP titulu, koju je zaradio sa 37 poena i 14 skokova: Zapad - Istok 148:143 (37:27, 39:37, 41:36, 31:43).

"Osjećao sam dozu odgovornosti, jer su ljudi masovno glasali za nas, zbog svega što smo uradili do sada u sezoni, a to je značilo da moramo da igramo snažno. Pozvani smo ovdje, jer su navijači željeli to da vide od nas. Željeli su da vide da nam je stalo, da se takmičimo, tako da sam to pokušao da radim i kažem mojim saigračima da rade", rekao je Brajant, koji je do poluvremena već imao 21 poen.



Tada je već svima bilo jasno da jedan od najboljih košarkaša svih vremena ne želi da bilo ko drugi bude MVP u Stejpls Centru.

"Jasno nam je bilo da je krenuo jako od starta, da je htio taj MVP. Uopšte nije dodavao loptu, uopšte! Ali, to je Kobi", prokomentarisao je starter Istoka Amare Studemajer, koji je prethodnih godina igrao za Zapad.

Brajant se nije obazirao na ove prozivke.

"Osjećaj je sjajan. Igrati kod kuće, pred svojim navijačima. Ovo je posljednji moj Ol-star pred ovim navijačima i zato je sjajan osjećaj što sam uspio", dodao je Brajant.

MVP bi vjerovatno bio Lebron Džejms, da je Istok u finišu uspio da kompletira "kam-bek" sa 17 poena deficita, ali je Brajant uz pomoć prvog strijelca lige Kevina Durenta odbio taj napad i donio Zapadu 24. pobjedu, dok je Istok ostao sa 36.

"King" Džejms postao je tek drugi igrač u istoriji Ol-stara, koji je zabilježio tripl-dabl učinak: 29 poena, 12 skokova, deset asistencija. Prije njega, to je pošlo za rukom samo Majklu Džordanu...



U reviji neobavezne košarke i gomile "ukucavanja" lopte u koš, igrači su se ozbiljili tek dva i po minuta prije kraja, kada se Istok ozbiljno primakao, ali je onda Durent vezao pet poena i ubio neizvjesnu završnicu.

Prošle sezone, igralo se u Arlingtonu u Teksasu pred više od 110.000 gledalaca na stadionu NFL tima Dalas Kaubojsa, a MVP je bio Dvejn Vejd, uz pobjedu Istoka od 141:139.

Taj igrač morao je da napusti igru u prvom poluvremenu, poslije 14 postignutih poena, zbog problema sa uganućem skočnog zgloba.

Nešto poslije toga, na parket je u pauzi između dva poluvremena izašla Rijana, koja je zabavljala publiku prepunu "selebriti" faca, poput Džej-Zija, Šona "Didija" Kombsa, Džeka Nikolsona, Stivi Vondera, Džona Ledženda i naravno, a koga drugog, do Džastina Bibera, kojeg je oficijelni spiker najavio kao Džastin Berber.

Ta pomalo razmažena publika do koske je izviždala igrače najvećih rivala Los Anđeles Lejkersa, članove Boston Seltiksa. Na predstavljanju, zvižduke su dobili i Pol Pirs i Kevin Garnet i Rej Alen i Redžon Rondo...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC