• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veseli: Nikad nisam imao idole

Najbolji mladi košarkaš Evrope za 2010. godinu, priča o svojim počecima, Partizanu, reprezentaciji Češke, nagradi FIBA...

 Veseli: Nikad nisam imao idole Izvor: MONDO

Kada je u rodnoj Ostravi počeo da se bavi košarkom, Janu Veselom nije bilo na kraj pameti da će jednog dana osvajati trofeje, igrati na Fajnal foru Evrolige i spremati se za NBA karijeru.

U intervjuu za sajt FIBA Evropa rekao je da je i sam iznenađen koliko daleko je stigao u svojoj 21. godini, a najveću zahvalnost za to duguje svom sadašnjem klubu, Partizanu mt:s.

"Nisam mislio da će košarka postati moj život, niti sam se zanosio maštarijama o Evroligi. Zato nisam imao ni idole, samo sam se trudio da postanem što bolji igrač... Ali, kada sam prvi put osjetio pravu evropsku košarku, shvatio sam da mogu da budem dio toga i to me dan-danas motiviše", istakao je Veseli.

Proglašenje za najboljeg mladog košarkaša Evrope je samo jedna u nizu iznenađujuće dobrih stvari za ovog Čeha.

"Baš sam završio trening, kada me je otac pozvao i pitao me da li sam čuo šta se dogodilo. Bio sam presrećan, ali nisam mogao da vjerujem da je meni pripala ta nagrada. Još me drži sreća zbog toga".

Veseli smatra da su mu svi treneri pomalo pomogli da postane ovo što je danas, ali da Partizan ima posebno mjesto u njegovom srcu.

"Ne samo Duško Vujošević, nego cio klub, moji saigrači i svi članovi stručnog štaba su izuzetno zaslužni za moj razvoj. Partizan mi je dao šansu da igram, da počnem ozbiljnu karijeru i to mu nikada neću zaboraviti".

"Kada izađem na teren u crno-bijelom dresu, to je potpuno specifičan osjećaj, najbolji na svijetu. Uvijek hoću da pokažem da mi je mjesto na terenu i da se odužim klubu".

Narednog ljeta izaći će na NBA draft i gotovo sigurno biti izabran među prvih 10-15 igrača. Plodove njegovog daljeg napretka uživaće reprezentacija Češke, koja se nije plasirala na naredni Evrobasket, mada je broj učesnika povećan sa 16 na 24.

"Moja generacija, '90. i '91. godište, izuzetno je talentovana i uvjeren sam da ćemo prije ili kasnije ostaviti trag na međunarodnoj sceni", istakao je Jan Veseli.

Navijači Partizana, uživajte u njegovim partijama dok je još tu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC