• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Hemofarm silovit protiv Zvezde

Vrščani su na svom terenu deklasirali Crvenu zvezdu u 22. kolu NLB lige i revanširali se Beograđanima za poraz iz prvog dijela sezone.

 NLB: Hemofarm silovit protiv Zvezde Izvor: MONDO

Pobjeda u Zadru i dalje ostaje jedina na gostovanjima za košarkaše Zvezde, a igra u Vršcu, u 22. kolu regionalne košarkaške lige, možda i najlošija za crveno-bijele od početka sezone.

Zvezdu je u "Milenijumu" sačekala velika osveta "farmaceuta" - 88:66 (29:12, 16:14, 20:18, 23:22).

Tim sa Malog Kalemegdana katastrofalno je šutirao, a u prilog tome ide i podatak da su igrači Zvezde ka košu Hemofarma uputili čak 70 udaraca iz igre (4/25 za tri, 21/45 za dva) i 23 (12/23) sa linije slobodnih bacanja i postigli svega 66 poena.

Jedan od najboljih na parketu bio je Milivoje Božović. Centar domaće ekipe postigao je 12 poena, ali je imao čak 17 skokova. Mladen Jeremić je bio prvi strijelac Hemofarma sa 18 poena, dok je Miljan Pavković upisao 12 asistencija.

Kod gostiju samo je Rikardo Marš imao dvocifrem učinak. Amerikanac je bio najefikasniji igrač utakmice sa 24 poena.

Meč je praktično bio riješen već poslije šest minuta igre. Hemofarm je startnom serijom od 16:0 stekao prednost koja je za Beograđane bila nedostižna do kraja.

Mihailo Uvalin pokušao je da sva dva tajmauta, kod rezultata 7:0 i 14:0, da prekine seriju domaćina, ali nije uspio. Tek poslije nešto više od šest i po minuta od sudijskog podbacivanja Rikardo Marš je ubacio loptu kroz obruč za prve Zvezdine poene (16:2).

Posebno raspoložen na početku utakmice bio je Mladen Jeremić, koji je od svojih 18 poena čak 13 postigao u tom periodu.

Hemofarm je tri minuta prije kraja prve dionice stigao i do 20 poena prednosti (25:5).

Za razliku od prvih deset minuta, druga četvrtini bila je izjednačena, ali je i ona pripala timu iz Vršca (16:14). Poslije prvog dijela Hemofarm je vodio sa ubjedljivih 45:26.

Početak i kraj trećeg dijela utakmice pripali su domaćinu, dok je Zvezda sredinom tog dijela meča pokazala nešto bolju igru, međutim, Željko Lukajić nije dozvolio previše opuštanja kod svojih izabranika, koji su brzo ponovo preuzeli kontrolu nad utakmicom. Vrščani su vodili i sa 26 poena prednosti, ali je mlad tim Zvezde uspio da smanji zaostatak na 15 poena. Dobra igra gostujuće ekipe nije potrajala, pa je Hemofarm ponovo premašio 20 poena razlike do kraja treće dionice - 65:44.

Gosti su lagano priveli meč kraju i na kraju apsolutno zasluženo zabilježili 11 pobjedu u sezoni. Zvezdi u korist išao je rezultat iz Slovenije gdje je Zadar još ubjedljivije poražen od Krke - 92:64.

Obje ekipe imaju po šest pobjeda i 16 poraza i nalaze se na začelju tabele.

U timu Zvezde bila su i dva juniora rođena 1993. godine - Ivan Saičić i Aleksandra Cvetković, kreatori nedavnog uspjeha juniorske ekipe u Železniku i plasmana F8 Evrolige za mlađe kategorije.

HEMOFARM: Pavković 2, Božović 12, Jeremić 18, Šutalo 7, Savović 2, Abdul Mustafa, Borisov 10, Maraš 11, Krstović 9, Petrović 2, Džordan 6, Andušić 9.

ZVEZDA: Radosavljević 5, Lešić 7, Nedović 5, Subotić 5, Cvetković 8, Milošević 5, Marš 24, Saičić, Bakić 3, Marinković 4, Balaban, Jang.

Parovi i rezultati 22. kola:

Nimburk - Široki 73:59
Krka - Zadar 92:64
Hemofarm - Crvena zvezda 88:66
Budućnost - Olimpija
Cedevita - Zagreb 97:102

Nedelja

Partizan - Radnički (18.00h)
Cibona - Igokea (17.00h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC