• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TOP 16: Ipak pobjeda Partizana!

Crno-bijeli u posljednja dva minuta prokockali osam poena prednosti, ali je Vladimir Lučić pogodio iz "nemoguće" pozicije sekund prije kraja - 67:65.

 TOP 16: Ipak pobjeda Partizana! Izvor: MONDO

Partizan mt:s otišao je u Istanbul po "počasnu" pobjedu u Top 16 fazi Evrolige i poslije velike drame uspio da je ostvari.

U duelu ekipa koje neće nastaviti takmičenje, prvak Srbije više je želio počasni trijumf na parketu renomiranog kluba i skupocjenog tima, kakav je ovaj Efes. Na kraju ga je i sreća, konačno, pogledala...

Efes Pilsen - Partizan mt:s 65:67 (12:21, 22:16, 13:12, 18:18)!

A, malo je nedostajalo da crno-beli poklone pobedu domaćinu, odnosno da matiraju sami sebe.

Odlični Jan Veseli (igrač utakmice sa 23 poena, šest skokova i dvije blokade) u 37. minutu je pogodio od tablu za vođstvo od 65:57 i u tom trenutku nije izgledalo da će se pitanje pobjednika rješavati u posljednjim sekundama.

Međutim, Partizan je prokockao pet napada zaredom - tri puta promašio Raško Katić, dvije lopte su izgubljene - a Sinan Guler trojkom, pa nevjerovatnim košem uz faul Kecmana i dodatno slobodno bacanje, izjednačio na 65:65.

Do kraja je ostalo 27 sekundi, Džerels i Kecman pogriješili su kod izvođenja lopte, ali je na drugoj strani Tunčeri požurio sa šutom za tri poena.

Efes nije bio u bonusu, sa dva faula je usporio posljednji napad crno-bijelih, ali niko nije mogao da zaustavi Vladimira Lučića, kada je na pas Veselog za dlaku izbjegao izlazak u aut i pogodio skok-šut u stilu Kobija Brajanta.

Partizan mt:s završava takmičenje sa skorom 1-5, dok je Efes (2-4) doživio četvrti uzastopni poraz i još jednom nije ispunio velika očekivanja svoje uprave.

Mada se nije igralo u "taličnoj" Abdi Ipekči dvorani, nego u Sinan Erdemu, nasljednici šampiona Evrope iz 1992. godine su potvrdili famu o Istanbulu kao gradu u kojem se crno-bijelima događaju uglavnom dobre stvari.

Efes je vodio samo sa 3:0, na šta je odgovor bila serija od 10:0 uz tri zakucavanja Veselog. Poslije toga je domaćin nekoliko puta dolazio do izjednačenja, ali prednost više nije prelazila na njegovu stranu.

Partizan je zabilježio asistencije na sedam od prvih osam koševa iz igre, djelovao motivisano, poletno...

Ostaje pitanje da li je na prethodnim mečevima problem bio fizički umor ili psihološko opterećenje? Ali ovo je bio potpuno drugačiji tim od onog koji je protiv Sijene u Areni, ili u prvom poluvremenu protiv Reala, mučio i sebe i svoje navijače.

Klobučar je potvrdio da mu je forma u usponu i da ipak može da odigra na "pleju". Za Džerelsa se odavno zna - kada hoće, može. Katić je igrač koji je "debelo" premašio očekivanja sa početka sezone, Kecman i dalje zna, Lučić ima potencijal, Veseli je čudo...

Nasuprot njima, Gista su sasjekle tri lične greške već u drugoj četvrtini, dok Dragan Milosavljević nikako da se "opasulji". Ali ima vremena i za njega.

Šteta za crno-bijele što Top 16 ne počinje sada, rezultati bi vrlo vjerovatno bili bolji.

EFES: Akjol, Rakočević 19, Roberts 9 (7sk, 3blk), Tunčeri 6, Tornton 6 (8sk), Gonlum 8 (8sk), Arslan 2, Vujčić 4 (4sk, 4as), Marej 3, Guler 8, Dadli.

PARTIZAN MTS: Džerels 8 (7sk, 7as), Kecman 8 (5sk, 5as, 4izg), Klobučar 5, Jaramaz, Lučić 4, Milosavljević, Katić 8 (8sk), Džavai 6, Bešović, Gist 3 (5sk), Veseli 23 (6sk), Đekić 2.

(MONDO)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC