• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac: Smeta mi Robi... Šalim se!

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac kao partizanovac nije oduševljen dolaskom Roberta Prosinečkog na mjesto trenera Crvene zvezde.

 Divac: Smeta mi Robi... Šalim se! Izvor: MONDO

Legenda srpske košarke u intervjuu zagrebačkom "Jutarnjem listu", u šali je (navijači Zvezde će reći u zbilji) izjavio da mu smeta dolazak popularnog Žutog na klupu crveno-bijelih.

"Kao partizanovac na to gledam negativno. Šalim se, naravno. Prosinečki je velika Zvezdina legenda, odličan je trener, lijepo je što se vratio i njegov dolazak u Beogradu je fenomenalno primljen", rekao je Divac.

"Naravno, uvijek ima pojedinaca koji će da ga ‘pljuju’ i govore da je trebao da ostane u Zagrebu. Ali, isto tako, u filmu ‘Jednom braća’, Zagrepčanin komentariše mene samo jednom riječju: ‘Četnik’. Dino Rađa mi je rekao da su to trebali izbaciti, ali meni lično to ne znači ništa. Taj čovjek je pojedinac, koji ima pravo na svoje mišljenje", komentariše Divac i dodaje:

"Dio hrvatske javnosti sasvim sigurno tako misli. Ali, nije tako samo u relaciji Hrvata i Srba, slično je u Americi i u cijelom svetu, razlike su samo u detaljima", dodao je Divac indirektno aludirajući na nedavnu izjavu Franje Arapovića da je film o prijateljstvu s Draženom Petrovićem čista laž.

Prema njegovim riječima, OKS ima odlične odnose sa Hrvatskim olimpijskim odborom na čijem je čelu Zlatko Mateša.

"HOO nam mnogo pomaže, jer je već prošao kroz važne faze - uređenja sitema sporta, kategorizacije, prepoznavanja vrhunskih sportista na vrijeme - koje mi u Srbiji tek prolazimo. Iskustva hrvatskog sporta na nacionalnom nivou veoma su važna kako bi izbjegli nepotrebne greške".

Divac je takođe zadovoljan dinamikom razvoja srpskog olimpizma.

"Jako sam zadovoljan jer se već polako pokazuju rezultati našeg rada. Prvi put u istoriji je sređeno da u predolimpijskoj godini vrhunski sportisti, reprezentativci, ne moraju razmišljati o pripremama: ‘Kako će, gdje će, šta će'".

Potom je razgovor sa Divcem neizbježno skrenuo ka srpskoj košarci, koja je proslavila legendarnog sportistu.

"U Srbiji Partizan m:ts odlično funkcioniše, ali Crvena zvezda je praktično u stečaju", zaključio je prvi čovjek OKS.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC