• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Redži Frimen pati za "Silikonskom dolinom"

Jedan od najboljih američkih košarkaša koji je igrao u Srbiji sa sjetom se sjeća lijepih dana provedenih u Srbiji, a posebno mu nedostaju izlasci u Ulici Strahinjića bana.

 Redži Frimen pati za "Silikonskom dolinom" Izvor: MONDO

Redžinald Frimen je po mnogim ocjenama jedan od najboljih stranaca koji je igrao košarku u Srbiji. Nekadašnji igrač Cibone, FMP-a, Crvene zvezde, Vojvodine i Metalca sada ima 35 godina i potpuno je batalio "basketaru", posvetio se knjizi i učenju za trenera.

U intervjuu za "Alo sprint", Frimen je otkrio da mu Srbija mnogo nedostaje, a posebno šetnja i Ulica Strahinjića bana, u beogradskom žargonu poznata i kao "Silikonska dolina". Ne bi, kaže, imao ništa protiv ni da učestvuje u nekom rijaliti-šou u Srbiji.

"Uživao sam dok sam bio u Beogradu. Ma, samo da mi je da prošetam centrom grada, da popijem kaficu, malo uživam u pogledu. Šta bih dao za jedan noćni izlazak u Strahinjića bana. To su bili posebni momenti u mom životu", sjetno će Frimen.

Frimen je trenutno u Ostinu (država Teksas), uči za trenera. Trenutno radi sa klincima i uživa u trenerskom poslu, a još ne zna da li će nastaviti da radi sa mlađim kategorijama ili će preći na koledž kad diplomira.

Na pitanje da li će uskoro možda doći u Beograd, odgovorio je: "Ko zna...Možda vas i iznenadim i preuzmem neki srpski klub!".

A kada bi mogao da bira da sjedi na klupi nekog srpskog kluba, nema dilemu. Kao iz topa odgovara: "Uzeo bih FMP!".

"Svi znaju da je klub iz Železnika moja druga kuća i da sam se tamo osjećao kao u porodičnom okruženju. Uostalom, nije mala stvar kada vaš dres podignu pod svodove dvorane. U Železniku sam se košarkaški afirmisao", rekao je Frimen.

Od košarkaša sa kojima je nekada igrao ili se borio po parketima dvorana u Srbiji, u kontaktu je sa Miletom Ilićem i nekadašnjim igračem Partizana Frederikom Hausom, koji i dalje igra.

"Eto, Haus i dalje igra košarku, ide mu dobro u Ukrajini, nije kao ja, penzioner...Mada, i ja sam prilično stariji od njega", kaže Frimen.

Prepričao je i jedan zanimljiv detalj kada je gledao utakmice na Mundobasketu u Turskoj proteklog ljeta, tačnije meč Srbije i Španije i ludu trojku Miloša Teodosića.

"Bila je to prava ludnica, pogotovo njegova trojka. Dok sam sa društvom gledao meč na tv-u, rekao sam im: 'Pa, ja znam ovog klinca!'. Teo je bio u omladinskoj školi FMP-a dok sam ja bio u prvom timu. Sjećam se kad sam poslije treninga ostao malo i šutirao sa Teodosićem i ostalim dječacima. Bilo je zabavno, a eto, on je sada najbolji plejmejker Evrope. Kako je život čudan...", kaže Frimen.

(MONDO - arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC