• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vranković: Dražen bio ljut na Divca zbog...

Stojko Vranković, nekadašnji hrvatski košarkaš, tvrdi da zna pravi razlog prekida prijateljstva Vlade Divca i Dražena Petrovića.

 Vranković: Dražen bio ljut na Divca zbog... Izvor: MONDO

Film "Jednom braća", o prijateljstvu najboljih košarkaša ex-YU svih vremena Draženu Petroviću i Vladi Divcu, inicirao je mnoge komentare.

I danas, dve decenije poslije, mnogi se pitaju šta se desilo između Divca i Petrovića, da li je samo rat u bivšoj Jugoslaviji bio povod da prekinu druženje...

Vjerovalo se da je to što je Divac na Svjetskom prvenmstvu u Argentini 1990. godine bacio hrvatsku zastavu na pod bio glavni razlog za prekid odnosa njega i hrvatskih košarkaša u jugoslovenskoj reprezentaciji.

Međutim...

Nekadašnji centar Zadra i hrvatske reprezentacije Stojko Vranković, član generacije jugoslovenske reprezentacije u kojoj su igrali i Divac i Dražen, otkrio je, možda, pravi razlog prekida prijateljstva dvojice košarkaških velikana.

"Ovo do sada nisam govorio, ali ću reći. Dražen mi je ispričao da ga je Divac razočarao na utakmici u Los Anđelesu, jer je napravio gest koja je značila definitivni kraj njihovog odnosa. U jednom duelu s Divcem Dražen je pao na parket očekujući prekršaj, a Divac je potom prošao pored njega i nagazio ga nogom!", tvrdi Vranković, prenosi GOL.hr.

Divac je tada igrao za Lejkerse, a Petrović je bio član Nju Džersi Netsa.

"Znate, Dražen je u odnosima sa ljudima znao puno da istrpi, ali kada bi jednom nekog precrtao onda je to bio konačni kraj", dodao je Vranković.

U vrijeme kad su Divac i Petrović igrali za te timove, jedna američka tv kuća je radila prilog o njima, primijetivši tada da su, bez mnogo emocija, porazgovarali tokom meča.

"Još uvijek smo prijatelji, ali ne razgovaramo onako kako smo navikli. Razlog tome je rat", rekao je tada Dražen Petrović američkim novinarima.

Poslije te utakmice, tvrdi Vranković, više ništa nije bilo isto...

(MONDO - foto: Kurir)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC