• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Šampion bez milosti, na redu Krka

Partizan mt:s poslije uobičajeno "sporog" početka deklasirao Zadar - 85:50. Gosti slomljeni serijom od 27:2, svih 12 igrača se upisalo u strijelce.

 NLB: Šampion bez milosti, na redu Krka Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s i matematički su obezbijedili učešće na Fajnal foru NLB lige, koji će ove sezone biti održan u Ljubljani.

Poslije trijumfa nad Zadrom u Pioniru - 85:50 (14:13, 29:12, 23:11, 19:14) - ostaje samo da se vidi na kojoj poziciji će okončati regularni dio sezone i ko će im biti protivnik u polufinalu.

Odluka o tome će 99 odsto pasti u subotu, kada crno-bijeli (skor 16-8) u Novom Mestu gostuju vodećoj Krki (17-7).

Pobjedom bi napravili džinovski korak ka prvom mjestu, dok bi ih poraz ostavio na drugoj ili trećoj poziciji, a rival na Fajnal foru najvjerovatnije bi im bio domaćin, Olimpija.

Utakmica sa Zadrom bila je puki "sparing" za izabranike Vlade Jovanovića, koji je u odsustvu neizvjesnosti ukazao šansu svoj dvanaestorici igrača, uključujući centra Bešovića i plejmejkera Jaramaza.

Svi su se upisali u strijelce, Bešović u prvom kontaktu sa loptom, a o ravnomjerno raspoređenim poenima najbolje govori to što su samo Jan Veseli (15), Kurtis Džerels (12) i Nejtan Džavai (10) imali dvocifren učinak.

Dalmatinci su se dobro držali do prvih minuta druge četvrtine, čak su se u par navrata nalazili u vođstvu. Međutim, čim je Partizan malo zaoštrio igru u odbrani, razlika u klasi postala je očigledna.

Od koša Marija Dundovića u 14. minutu, kojim je smanjio na 23:21, Zadrani su do 23. minuta i nevjerovatnih 50:25 na semaforu bili nemoćni posmatrači šoua, čiji je glavni akter bio Veseli.

Serija od 20:2 sa kojom se otišlo na odmor, u nastavku je "podebljana" sa još 7:0 i do kraja se igralo za publiku.

Bešović je u 37. minutu donio rekordnu prednost (80:41), Jaramaz pogodio trojku (83:45), a Zadar trojkom Marčinkovića u posljednjem napadu nekako stigao do 50 postignutih poena. Bodove za opstanak u ligi moraće da traži u nekom od preostala dva meča, sa Hemofarmom i Širokim.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC