• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bakić za MONDO: Opstanak ravan tituli!

Kapiten Crvene zvezde jedan je od najzaslužnijih za podizanje forme u finišu NLB lige i ključne pobjede nad Širokim i Olimpijom.

 Bakić za MONDO: Opstanak ravan tituli! Izvor: MONDO

Mjesecima se u Borisu Bakiću taložila energija, koju zbog teške povrede koljena nije imao gdje da upotrebi.

Umjesto da bude na parketu, gledao je mladi tim Crvene zvezde kako igra pod pritiskom i gubi utakmicu za utakmicom. Ali, sada je sve drugačije!

Crveno-bijeli mogu sa optimizmom da se okrenu finišu sezone. Što ne bi bilo moguće da nije bilo iskustva i poteza koji "lome" utakmice, kakve su u posljednje pobjede ugradili Marš, Subotić, Bakić...

Kakav je osjećaj dan poslije?

"Kao da smo osvojili titulu! Bila je ovo teška sezona, sa milion problema, ali smo što se tiče NLB lige završili posao i ostvarili cilj. Da nismo izbjegli posljednje mjesto, domaća Superliga nam ne bi ništa značila. Ovako ima za šta da se igra. Možemo sebi da postavimo novi cilj", rekao je za MONDO Boris Bakić.

Iz psihološki nezavidne pozicije, crveno-bijeli su u nedelju stigli do trijumfa nad učesnikom Evrolige, Olimpijom, uradivši ono što su morali za opstanak u regionalnom takmičenju.

"Protiv Cedevite smo otišli da odigramo najbolje što možemo i da iskoristimo šansu, ako nam se ukaže. Nije bilo sreće da iskontrolišemo tu utakmicu, ali nas poraz nije obeshrabrio. Protiv Olimpije je baš bilo 'moranje' i tu smo uspjeli da iznesemo pritisak. Veliko hvala Hemofarmu što nam je omogućio da protiv Zagreba odigramo rasterećen meč u posljednjem kolu", istakao je Bakić.

Pomoć publike bila je dragocjena, ne samo u nedelju...

"Ljudi su prepoznali težinu situacije i cijele sezone bili tu da nam pomognu. Nismo im se potpuno odužili rezultatima, ali borbenošću mislim da jesmo".

Požrtvovani bek pokidao je ligamente koljena u aprilu prošle godine, na utakmici sa FMP-om. Prve minute odigrao je tek protiv Cibone, početkom februara.

"Teško je kada pauziraš mjesec ili dva, o deset mjeseci da ne govorim. Imao sam povreda, ali ovakvu prvi put u karijeri, nadam se i posljednji. Teško je gledati ekipu kako gubi, a ti ne možeš da pomogneš, ali momci su sazrili kroz sve te probleme i u posljednja tri-četiri kola pružili odlične igre".

Upravo na tim mečevima, Nedović, Cvetković i ostali su konačno dobili pomoć kapitena, koji je trojkama, ukradenim loptama i karakterističnom igrom u odbrani doprinio da padnu Široki i Olimpija, a malo je nedostajalo i Cedevita.

"Ulazim u formu i nadam se da ćemo Superligu odigrati dobro i ja i čitav tim", skromno će Bakić, koji u maju puni 25 godina, a u Zvezdu je iz Partizana prešao ljeta 2007.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC