• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rađa: Neću dati ostavku!

Uprkos debaklu u kvalifikacijama za EP u Srbiji, selektor Vojislav Rađa nema namjeru da napusti kormilo rukometne reprezentacije BiH.

 Rađa: Neću dati ostavku! Izvor: MONDO

Nakon dva poraza od Estonije, Bosna i Hercegovina je izgubila sve šanse za  plasman na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji. I ranije se "drmala stolica" selektoru Rađi, a poslije ovih poraza javnost u BiH je očekivala njegov odlazak.

Međutim, Rađa ima drugačije viđenje i tvrdi da neće dati ostavku!

"Protiv mene se vodi hajka u Sarajevu jer sam dirnuo u njihove ikone Mirsada Terzića, Damira Doborca i Muhameda Toromanovića. Naravno svjestan sam dijela odgovornosti za poraze jer bezgrešnih nema, ali ostavku neću dati", rekao je Rađa za "Press RS".

Selektora BiH ljuti dvoličnost ljudi iz Rukometnog saveza BiH, koji su prvo podržali kazne za "lumpovanje" trojice pomenutih rukometaša, da bi potom okrenuli leđa.

"Pedsjedavajući Predsjedništva RS BiH Mirsad Sirćo i generalni sekretar Smajo Karačić su mi najprije čestitali na hrabrosti i podržali me u kažnjavanju igrača, koji su se ponašali kao filmske zvijezde, a onda promijenili ploču".

Rađa je podvukao da su pokušali da ga pritisnu da vrati razuzdani trojac, ali da on nije želio da popusti.

"Čak sam čuo da je igračima sugerisano da me bojkotuju, što naravno nisu uradili. Pritisak je bio ogroman u susretima s Estonijom", zaključio je Rađa.

Pomenuti čelnici RS BiH međutim tvrde da pritisaka na selektora nije bilo.

"Samo smo rekli da su Terzić, Toromanović i Doborac potrebni reprezentaciji BiH", rekao je Karačić, dok je Sirćo dodao da je selektor Rađa "imao punu podršku u izboru igrača".

"U četvrtak imamo sjednicu Izvršnog odbora RS BiH, ali ne mogu da prejudiciram njen ishod. Mada, nekada rezultati govore sami za sebe", indirektno je Sirćo najavio otkaz selektoru Rađi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC