• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će na Jadran sljedeće sezone?

BiH će i sljedeće sezone u NLB ligi imati dva predstavnika. Prije početka bitke za NLB ligu već je standardno dosta nejasnoća.

 Ko će na Jadran sljedeće sezone? Izvor: MONDO

Ekipe koja na kraju sezone budu imale najviše bodova igraće u NLB ligi, to je svima poznato i svi se slažu. Međutim sporan je način bodovanja. Sistem je takav da će pet bodova dobiti klub koji bude šampion Bosne i Hercegovine, tri pobjednik Kupa (Široki), dva boda idu finalisti plej ofa, te pobjedniku Lige 13 i učesniku Regionalne lige ili FIBA takmičenja, dok će po jedan bod dobiti učesnici prvenstva BiH i plej ofa.
"Bosna je dobila dva boda za učešće u Fibinom takmičenju. Nisu oni učestvovali u grupnoj fazi, već u kvalifikacijama. To je apsurd. Imate primjer Hemofarma, koji je igrao kvalifikacije za Evroligu, ali mu nisu uračunati bodovi koji idu za učešće u grupnoj fazi Evrolige", rekao je trener Igokee Slobodan Klipa.
Sa njim se slaže i trener Borac nektara.
"Ne možemo bodovati učešće u Čelendž kupu reda radi, već samo plasman u to takmičenje. Bitan je rezultat i to treba da se gleda", smatra Drago Karalić.

Prema ovom načinu bodovanja Široki je već u NLB  ligi jer ima sigurnih šest bodova ( tri za Kup, dva učešće u Regionalnoj ligi i jedan kao učesnik prvenstva), dok Bosna i Igokea imaju po tri boda (za nastup u prvenstvu i FIBA kupu, odnosno Regionalnoj ligi).
"Dosta čudno. Mislim da se stvari trebaju rješavati na terenu i da dvije najbolje ekipe trebaju ići u NLB ligu", smatra trener Širokog Ivan Velić.
Sve u svemu očekuje nas burno proljeće kako na terenu tako i van njega u Ligi za šampiona BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC