• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Partizan mt:s na svom mjestu

Partizan pobijedio Cibonu i sezonu završava kao prvi. Uz crno-bijele, Krku i Olimpiju i Budućnost na završnom turniru NLB Lige.

 NLB: Partizan mt:s na svom mjestu Izvor: MONDO

Četvorka koja će se boriti za titulu najboljeg u regionu jeste: Partizan mt:s, Krka, Olimpija i Budućnost.

Od ranije se znalo da će srpski i regionalni šampion, uz dve slovenačke ekipe igrati u Ljubljani (od 19. do 21. aprila), a večeras im se pridružila i podgorička ekipa pobjedom nad Nimburkom 102:91.

A Partizan mt:s će sezonu NLB Lige završiti kao prvoplasirana ekipa. Crno-bijeli su večeras u "Pioniru" pobedili Cibonu 89:74 i tako regularni deo sezone završili sa skorom: 18 pobjeda i osam poraza.

Otkatako je Partizan ušao u regionalnu ligu, uvijek je u vrhu. Prve dve sezone bio je vicešampion, a poseljednje četiri šampion.

Sada će imati priliku da osvoji peti prsten u nizu. U Ljubljani će igrati polufinale upravo protiv Budućnosti, dok će drugi polufinalni par čini Krka i Olimpija.

Partizan je od početka meča protiv Cibone stavio do znanja da iznenađenja neće biti.

Prva četvrtina završena je 22:19, a onda su crno-bijeli napravili seriju od 8-0, za vođstvo od 30:19. Jeste Cibona, zahvaljujući izuzetno raspoloženom Bojanu Bogdanoviću prijetila, ali osim prilaska na 51:56 u 27. minutu, nije uspjela ozbiljnije da ugrozi vođstvo crno-bijelih.

Regionalni šampion je kontrolisao utakmicu i čini se sa "pola gasa" odrađivao očekivani posao.

Jan Veseli je sa 21 poenom i nekoliko atraktivnih poteza bio "glavna faca" na terenu, Raško Katić je dao 14, Kurtis Džerels 13, a Dušan Kecman je ubacio 11 poena i imao šest skokova. Zanimljivo, i Vladimir Lučić je imao šest skokova, uz tri poena i po tom elementu su njih dvojica bili najbolji u crno-bijelom timu.

Bojan Bogdanović je sa 23 poena bio daleko najefikasniji u Ciboni, koja će ovu sezonu završiti na sramotnom 12. mjestu! A Cibona je prošle sezone bila prvoplasirana i igrala je finale sa Partizanom. I izgubila, onom čuvenom trojkom Kecmana...

REZULTATI 26. KOLA:

Budućnost - Nimburk 102:91
Cedevita - Igokea 79:72
Partizan mt:s - Cibona 89:74

srijeda:

Zagreb - Crvena zvezda
Široki - Zadar
Hemofarm - Krka
Olimpija - Radnički

TABELA: Partizan 18-8, Krka /-1/ 17-8, Olimpija /-1/ 16-9, Budućnost 15-11, Cedevita 14-12, Zagreb /-1/ 14-11, Hemofarm /-1/ 13-12, Nimburk 12-14, Igokea 11-15, Randički /-1/ 12-13, Široki /-1/ 11-14, Cibona 10-16, Crvena zvezda /-1/ 8-17, Zadar /-1/ 7-18.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC