• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac: Duda do Londona, srpska liga prije NLB

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije ponovio stav da bi Dušan Ivković trebalo da ostane selektor nacionalnog tima, bar do Olimpijskih igara 2012.

 Divac: Duda do Londona, srpska liga prije NLB Izvor: MONDO

Vlade Divac istakao je da sa svoje pozicije, predsjednika OKS, ne može da utiče na promjene u Košarkaškom savezu Srbije, ali da će uvijek biti na raspolaganju i spreman da pomogne.

Divac je u intervjuu Tanjugu izrazio uvjerenje da je došlo dobro vrijeme za košarku.

"Trenutak je da se svi kojima je košarka u srcu ujedine, lociraju probleme i zajedničkim snagama počnu da ih rješavaju".

"Vrijeme je da poslije izbora u KSS košarka krene uzlaznom putanjom. Vidim da su razgovori gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa i selektora Dušana Ivkovića, koji je u jednom trenutku podnio ostavku, veoma ozbiljni i mislim da je najbolje za našu košarku da taj čovjek ostane, makar do Londona (i Olimpijskih igara)", istakao je Divac.

Proslavljeni as volio bi da se u rad KSS uključe i njegovi nekadašnji saigrači Dejan Bodiroga, Aleksandar Đorđević i drugi.

"Apsolutno su spremni da to urade, pogotovo što je nastala takva atmosfera da se konačno napravi red. Jer, ako želimo neke stvari da mijenjamo, morate da imate okruženje koje će čuti ono što se priča. Ni ja nisam ulazio u te vode do prije neku godinu, upravo zbog toga što, jednostavno, nisam osjećao da mogu nešto da promijenim".

Prema Divčevim riječima, u srpskoj košarci ne postoji kriza rezultata, nego samo kriza rukovođenja.

"Naša košarka je vodeća u Evropi, rezultati to pokazuju. Glavni problem nam je organizacija samog Saveza, lige, gledanje na budućnost, odnosno gledanje šta je dobro za srpsku košarku, prije svega što se tiče takmičenja".

Divac je istakao da je i dalje veliki protivnik Jadranske lige.

"Na prvom mjestu je srpska liga, ona treba da ima primat i da se iz toga onda kreira sve ostalo. Ne samo ja, nego i Saša Đođević, Danilović, Paspalj smo to govorili i u vrijeme kada je NLB liga nastajala".

"Upravo smo govorili da ako Partizan i Zvezda, koji su dva najveća kluba ovdje, ne odigraju nijednu utakmicu u Kraljevu, Čačku, Nišu, Zrenjaninu, Novom Sadu, onda će nam se ti centri ugasiti. I to nam se dogodilo".

(Tanjug, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC