• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisac: "Vajld kard" mora da se plati

Mali zaostatak srpskih timova za slovenačkim u borbi za dvogodišnji NLB koeficijent, nekoga će na jesen koštati 150.000 evra.

 Lisac: "Vajld kard" mora da se plati Izvor: MONDO

Olimpija i Krka ove sezone su odradili sjajan posao za slovenačku košarku, koja će sljedeće sezone davati četiri predstavnika u regionalno takmičenje.

Isto toliko imaće i Srbija, ali će iz Slovenije sva četiri tima ići po plasmanu, dok će posljednji učesnik iz naše zemlje biti nosilac "vajld karda".

Cijena tog "zadovoljstva" iznosi 150.000 evra.

Dnevni list "Sport" piše da postoji opravdana bojazan, hoće li Radnički, Crvena zvezda, FMP Železnik, ili neko četvrti, smoći snage da pokrije navedeni iznos kotizacije?

"Stvarno ne znam da li će klubovi imati novca, ali 'vajld kard' jednostavno toliko košta godinama unazad. Prethodnih sezona plaćali su ga Cedevita, Zagreb, Igokea", objasnio je generalni menadžer NLB lige Roman Lisac.

"Ekipa koja to plati ne baca pare, već ostaje maltene na nuli, kada se obračunaju svi putni i troškovi smještaja, koje pokriva liga", pokušao je Lisac da "utješi" budućeg platišu.

Slovenci su ove sezone napravili koeficijent 17 (broj pobjeda Olimpije i Krke, podijeljeno sa dva), a Srbija samo 13 (broj pobjeda Partizana, Hemofarma, Radničkog i Zvezde, podijeljeno sa četiri).

Time su naši klubovi prokockali 3,3 boda prednosti iz sezone 2009/10.

Lisac je u izjavi za "Sport" konstatovao da je Sloveniji "previše" četiri tima u NLB ligi, pošto formiranje tima za to takmičenje košta mnogo više nego kada se igra samo prvenstvo Slovenije.

On je dodao i da će Nimburk zbog odlaska nekih sponzora vjerovatno odustati od takmičenja u sezoni 2011/12. To znači da će uz četiri slovenačka, četiri srpska, tri hrvatska i jednog kluba iz Bosne i Hercegovine, učestvovati još Budućnost i jedan tim kojem liga dodijeli "vajld kard".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC