• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Igokea na Bosnu već na startu

Prvo kolo košarkaške Lige 6 BiH donosi duel dva favorita, Igokee i sarajevske Bosne. U klubu iz Aleksandrovca zadovoljni žrijebom.

 LIGA 6: Igokea na Bosnu već na startu Izvor: MONDO

Osim okršaja Igokee i Bosne, u prvom kolu Lige 6 koja počinje 26. marta koplja će ukrstiti i Široki i Čapljina, a u međusobnom duelu dva tima iz RS igraće Mladost Mrkonjić Grad i Borac Nektar.

Trener Igokee Slobodan Klipa u izjavi za „Euroblic“ istiće da je zadovoljan što će Igokea početi takmičenje duelima na svom parketu protiv glavnih rivala za titulu, Bosne i Širokog.

„U principu je ovo povoljan raspored jer prva dva kola igramo na domaćem terenu protiv glavnih kandidata za sami vrh i ako želimo da krenemo sa pobjedama biće puno lakše to učintii na našem parketu. Osvježili smo ekipu nakon kraja NLB lige, spremamo se za naredne duele i vjerujem da ćemo od Bosne krenuti kvalitetno u borbu za titulu“, rekao je Klipa.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u košarkaškoj Ligi 13 bila je Mladost iz Mrkonjić Grada. Trener Mladosti Goran Sladojević kaže da će njegova ekipa igrati bez opterećenja u nastavku takmičenja.

„Vidjećemo ko je bolje prošao u ovom prelaznom roku. Mi imamo na našem parketu veliku podršku publike. Ulazimo u ovu ligu bez opterećenja sa željom da igramo što bolje jer smo samim plasmanom iznenadili mnoge i napravili veliki uspjeh“, rekao je Sladojević.

Borac Nektar će nakon duela u Mrkonjić Gradu i u drugom kolu gostovati, i to u Sarajevu. Zatim dočekuju Čapljinu, gostuju u Aleksandrovcu i dočekuju Široki.

„Mora se sa svima igrati tokom lige. Raspored je takav kakav je. Imamo na startu dva gostovanja, ali nam je najbitnije da do početka Lige za šampiona uigramo tri nova igrača, Lazara Simonovića, Draška Albijanića i Igora Josipovića. Liga je veoma ujednačena tako da će biti mnogo dobrih i neizvjesnih mečeva“, istakao je Drago Karalić, trener Borac Nektara, prenosi „Euroblic“.

Raspored prvih pet kola:

1. KOLO (26. mart)
Igokea – Bosna
Mladost – Borac Nektar
Široki – Čapljina

2. KOLO (29. marta)
Igokea – Široki
Bosna – Borac Nektar
Čapljina – Mladost

3. KOLO (2. aprila)
Široki – Bosna
Mladost – Igokea
Borac Nektar – Čapljina

4. KOLO (9. aprila)

Bosna – Čapljina
Igokea – Borac Nektar
Široki – Mladost

5. KOLO (12. aprila)
Mladost – Bosna
Borac Nektar – Široki
Čapljina – Igokea

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC