• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Da, favoriti smo!

Košarkaški klub Partizan mt:s krenuće u srijedu, 23. marta, u pohod na desetu uzastopnu titulu prvaka zemlje, a 18. u istoriji.

 PARTIZAN: Da, favoriti smo! Izvor: MONDO

Utakmicom prvog kola Košarkaške lige Srbije, protiv valjevskog Metalca (20.00), počeće nova avantura za crno-bijele, prva u domaćem prvenstvu bez Duška Vujoševića, čijim je dolaskom na klupu u sezoni 2001/02 i počela nezabilježena dominacija jednog kluba u srpskoj košarci.

Iako će morati da se igra mnogo do početka plej-ofa, evo jednog podatka koji oslikava Partizanovu nadmoć u prethodnih devet prvenstava. U finalnim serijama plej-ofa, a padali su redom Budućnost, FMP, Hemofarm, Hemofarm, Crvena zvezda, Crvena zvezda, Hemofarm, Crvena zvezda i Hemofarm, crno-bijeli imaju skor od 27:6, a samo je "vječiti rival" u sezoni 2008/09 uspio da dođe do dve pobjede u finalu.

Stoga, bez obzira što će prvi put u KLS biti predvođeni trenerom Vladom Jovanovićem, košarkaši Partizana mt:s prihvataju ulogu favorita!"

"Poslije šest ili sedam mjeseci krećemo od početka, počinje jedno novo takmičenje. Poslije dva, odnosno tri, skoro završena takmičenja, u NLB ligi nam je ostao samo Fajnal-for, jako naporna sezona, još uvek nije gotova, bez obzira na Evroligu i Kup", kaže Jovanović i dodaje:

"Posao još nije gotov, počinje takmičenje koje traje dva i po mjeseca. Znamo da pored titule nosi i poene koji su važni za bodovanje koje se tiče takmičenja u Evroligi iduće sezone, zbog toga i ima višestruki značaj. Što se tiče samog motiva za osvajanja domaćeg takmičenja, nikada nam nije nedostajalo i pošto smo branioci, ulazimo sa najvećim ambicijama. Pokušaćemo da se konsolidujemo, prethodnih šest, sedam dana iskoristili smo da oporavimo ekipu i spremimo je za naredne mečeve".

Kao najveće rivale u pohodu na novu titulu prvaka, Jovanović vidi timove koji su ove sezone učestvovali u NLB ligi, a to su Hemofarm, Radnički i Crvena zvezda.

"NLB ligaši su u blagoj prednosti, međutim sigurno je da FMP pojačan, ne samo u igračkom kadru već i u stručnom štabu, ulazi sa visokim ambicijama", ocijenio je Jovanović i istakao da nikome neće biti lako protiv "klonfera".

"OKK Beograd je već od starta pokazao da nije ušao u Superligu samo da učestvuje, već i oni traže svoju šansu. Utakmice sa mladom ekipom Mega Vizure, pojačanom našim igračima Branislavom Đekićem i Aleksandrom Mitrovićem, sigurno je da neće nikome biti lake".

Jovanović očekuje neizvjesno takmičenje.

"Biće ovo zanimljiva liga sa dosta neizvjesnih utakmica, gdje nemate garante da ćete na bilo kojem gostujućem terenu uspjeti lako da odnesete pobjedu. Trebaće nam i maksimalna motivacija, fizička i psihička spremnosti da završimo ovu sezonu kako i očekujemo".
O Metalcu?

"Metalac iz Valjeva već dugi niz godina jako ozbiljno ulaže u košarku, prave uvijek jako dobre timove za domaću ligu i već su stalni učesnici Superlige. Trener Stepandić već decenijama radi u saveznom rangu, to je stvarno čovjek koji ima iskustvo i jako dobro zna da pripremi, motiviše i vodi ekipu. Oni imaju i jak domaći teren, sala koja ne prima veliki broj gledalaca, ali stvarno svaki čovjek koji dođe je dobar poznavalac košarke i oni imaju veliku podršku i pomoć od njih, tako da će to isto biti jedno od težih gostovanja", hvalio je protivnika Jovanović i zaključio:

"Mi na domaćem terenu moramo da počnemo Superligu u najboljem mogućem svjetlu. Metalac neće biti ni malo ugodan protivnik, jer će oni u smislu rasterećenosti pokušati da uoče i svoje limite i ocijene svoj rad u prethodnom periodu, tako da im neće nedostajati motivacije za sutrašnji meč. Biće teška utakmica, ali mi igramo kod kuće, i svaki meč moramo da shvatimo jako ozbiljno i svakog protivnika maksimalno da ispoštujemo od prvog do posljednjeg minuta", jasan je Jovanović.

Na kraju, on je istakao da ne bježi od činjenice da je Partizan mt:s favorit i da ga to ne opterećuje.

"Uvijek smo bili favoriti, pa i ove godine, mi od toga nećemo bježati. Svi mi moramo da se nosimo sa tim. Na početku Jadranske lige smo možda iz tog razloga favorita imali nešto slabiji početak, ali kako je sezona odmicala, i momci u timu i ja, smo počeli lakše da podnosimo to breme i spremni smo da ga iznesemo do kraja", zaključio je šef stručnog štaba crno-bijelih.

Ulaznice za premijeru crno-bijelih u KLS biće u prodaji na blagajni "Pionira" od 18 časova do početka meča po cijeni od 100 dinara za tribine i 200 dinara za parter.

PAROVI I REZULTATI 1. KOLA:

U ponedjeljak:

OKK Beograd - FMP Železnik 79:75
/Lučić 20, Mitrović 12, 8 sk, 5 as - Bouman 14, 8 sk, Ilić 12/

U utorak:

Mega Vizura - Hemofarm (19.00)

U srijedu:

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda (19.00)
Partizan mt:s - Metalac Valjevo (20.00)

Parovi drugog kola (subota i nedjelja): Crvena zvezda - Hemofarm, Metalac - Mega Vizura, FMP - Partizan, Radnički - OKK.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC