• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Radnički bolji od Zvezde

Radnički je u Kragujevcu savladao Crvenu zvezdu u meču 1. kola Košarkaške lige Srbije - 90:82.

 KLS: Radnički bolji od Zvezde Izvor: MONDO

Tim Miroslava Nikolića zabilježeio je treću pobjedu nad crveno-bijelima u tekućoj sezoni, jer je prethodno dva puta bio bolji u NLB ligi.

Zvezda se u dvorani Jezero predstavila sa novim trenerom, Sašom Nikitovićem, koji je prije pet dana na klupi naslijedio Mihajla Uvalina, ali i sa podmlađenim sastavom u odnosu na onaj koji je završio takmičenje u regionalnoj ligi.

S obzirom da su ugovori raskinuti sa Amerikancima Rikardom Maršom i Džamarom Jangom, kao i sa Strahinjom Miloševićem, šansu su dobili "neki novi klinci".

I uspjeli su brzom i agresivnom igrom da pariraju favorizovanom domaćinu.

Radnički je od starta do kraja vodio. Tokom druge četvrtine imao je i "plus devet", ali je najviše zahvaljujući Nemanji Nedoviću, Zvezda uspjela da "uhvati priključak" krajem tog perioda. Nedović je već poslije 20 minuta na kontu imao 15 poena, ali je ipak dominantna figura na parketu već tada bio centar Radničkog, Vladan Vukosavljević, sa 16 poena i četiri skoka.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 51:45.Crveno-bijeli su uspjeli da u posljednji minut uđu sa "minus pet", ali su Kragujevčani rutinski priveli meč kraju i upisali prvu pobjedu u ligi - 90:82.

Vukosavljević i Nedović su do kraja ostali najbolji na terenu, ukupno su dali po 25 poena, s tim što je domaći centar imao i 11 uhvaćenih lopti. Ipak, u skoku je dominirala Zvezda (45-35), ali je platila ceh velikom broju izgubljenih lopti - 19.

Značajan doprinos pobjedi Radničkog dali su i Predrag Miletić sa 14 poena, Vukašin Aleksić sa 11...

Pored Nedovića, kod crveno-bijelih dobar utisak ostavili su i Boris Bakić sa 18 poena, Savo Lešić sa 14 poena i čak 12 skokova, koliko je imao i Uroš Nikolić, uz deset poena...

RADNIČKI: Li 9, Miletić 14, Jereminov, Marković 7, Mijatović, Gedefors 10, Šulović 7, Aleksić 11, Špica, Čakarević 7 (7sk), Stojačić, Vukosavljević 25 (11sk).

ZVEZDA: Cvetković 5, Drča 1, Čvorović, Dragićević 6, Radosavljević, Balaban, Lešić 14 (12sk), Nedović 25, Nikolić 10 (12sk), Marinković, Subotić 3, Bakić 18.

Rezultati prvog kola:

Radnički - Crvena zvezda 90:82

Partizan - Metalac 20,00

Utorak

Mega Vizura - Hemofarm 62:81

Ponedeljak

OKK Beograd - FMP Železnik 79:75

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC