• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Šampion rutinski sa Metalcem

Partizan očekivano pobijedio Metalac na startu KLS - 78:67 (18:13, 21:16, 17:14, 22:24).

 KLS: Šampion rutinski sa Metalcem Izvor: MONDO

Crno-bijeli, bez Džejmsa Gista u sastavu, opravdali su ulogu favorita u premijernom meču Košarkaške lige Srbije i krenuli u pohod na desetu uzastopnu titulu. Metalac je pokušavao, i u većem dijelu meča uspijevao, da "prkosi" šampionu i ne dozvoli mu da se "odlijepi".

Međutim, na početku posljednje dionice parni valjak je malo dodao gas i serijom 10:3 pobjegao na 20 poena razlike (66:46). Gosti iz Valjeva su iskoristili što je Partizan igrao sa mladom postavom, ublažili poraz i čak dobili posljednju četvrtinu - 78:67.

Trener Vlada Jovanović u KLS ne računa na Jaku Klobučara i Branislava Đekića, u odnosu na sastav koji se takmičio u prethodnom dijelu sezone u NLB ligi i Evroligi, a debitovao je novajlija iz Borca, Nikola Pešaković, kao i Vukašin Vujović.

Najveći indeks kod Partizana (20) imao je Vladimir Lučić, sa 15 poena i devet skokova. Isti broj poena ubacio je i Kurtis Džerels, koji je pogodio tri od šest trojki crno-bijelih (iz 19 pokušaja). Gosti su tek u finišu prvi i jedini put bili precizni van lijine 6,75, iz sedam pokušaja.

Košarkaši Partizana bili su bolji u skoku (38-30), a najbolji kod Metalca bio je upravo bivši igrač crno-bijelih, Stefan Sinovec, sa 19 poena.

Poslije OKK Beograda, Hemofarma i Radničkog, i Partizan je upisao prve bodove.

PARTIZAN: Pešaković 2, Džerels 15, Kecman 2, Vujović 2, Jaramaz 11, Lučić 15 (9sk), Milosavljević 2, Katić 6, Džavai 11, Bešović 4, Božić 2, Veseli 6 (8sk).

METALAC: Sinovec 19, Kruščić 2, Đukanović 2, Marojević 13, Sekulić, Birčević 2, Savić 8, Trtić 2, Ljubičić 6, Balamazović 5, Tomašević, Ljubojević 8.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC