• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kžiževski: Opet bih odbio Lejkerse

Trener univerziteta Djuk i reprezentacije SAD smatra da je previše star da bi se oprobao i na klupi aktuelnog NBA šampiona.

 Kžiževski: Opet bih odbio Lejkerse Izvor: MONDO

Majk Kžiževski u februaru je proslavio 64. rođendan, a prije nekoliko dana se navršila 31 godina otkako je preuzeo ekipu univerziteta Djuk.

Kada je Fil Džekson 2004. godine napustio Los Anđeles Lejkerse, posao prvog trenera nuđen je Kžiževskom, ali je on poslije ozbiljnog razmišljanja na tu temu odlučio da se zahvali Džeriju Basu, vlasniku trofejnog kluba.

Džekson je za kraj aktuelne sezone najavio definitivno povlačenje, a "kouč K" poručio da bi njegov odgovor na eventualnu ponudu Lejkersa opet bio negativan.

"Zadovoljan sam svojom trenutnom pozicijom. Previše sam star da bih sada počinjao nešto drugo", rekao je on.

Kžiževski je priznao da je za više od tri decenije sa Djukom, tri puta bio na granici da ode sa tog renomiranog koledža.

"Nikada ne bih otišao na neki drugi univerzitet, ali su bile tri situacije kada sam mogao da se otisnem u NBA - 1990. me je zvao Boston, 1994. Portland i deset godina kasnije Lejkersi, što je bila najozbiljnija ponuda. Ipak, nisam mogao da napustim svoje životno djelo".

Sa "plavim đavolima" osvojio je četiri NCAA titule, a ove sezone je u konkurenciji za peti naslov (drugi zaredom), pošto Djuk u petak igra meč osmine finala nacionalnog šampionata sa Arizonom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC