• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Bravo Željko, bravo Kari!

Panatinaikos i Valensija pod vođstvom srpskih trenera izjednačili na 1:1 u plej-ofu Evrolige, dok su Dušan Ivković i Olimpijakos spušteni na zemlju.

 EL: Bravo Željko, bravo Kari! Izvor: MONDO

Ekipa Panatinaikosa imaće sljedeće nedjelje priliku da pred svojim navijačima zabilježi nove dvije pobjede nad Barselonom i eliminiše aktuelnog šampiona.

Teško da bilo koji od osam timova (u svim serijama je rezultat 1:1) razmišlja dalje od trećih utakmica, koje su na rasporedu u utorak, ali sve ekipe koje su u plej-ofu startovale iz podređene pozicije sada imaju realne izglede da se plasiraju na Fajnal for.

"To je ono što treba Evroligi. Da ljudi u Atini, Madridu, Tel Avivu, Sijeni, pričaju u košarci i gledaju kvalitetne, uzbudljive utakmice", rekao je Željko Obradović.

Panatinaikos je savladao Barselonu (75:71), mada je sredinom druge četvrtine bio u zaostatku od 16 poena.

"Počeli smo plašljivo, ali smo u drugom poluvremenu odigrali veoma dobro u odbrani i pametno u napadu. Koristili smo prednosti koje imaju naši igrači, a uz to su momci sa klupe dali veliki doprinos. Posebno sam zadovoljan kako je odigrao Roman Sato. Bio je očajan u prvom i odličan u drugom meču", naglasio je trofejni trener, sedmostruki osvajač Evrolige.

"Teško je odigrati dvije utakmice u razmaku od 48 sati i ostati maksimalno koncentrisan. Zato nam je bio potreban doprinos svakog igrača, proveo on dva ili 32 minuta na terenu".

Za razliku od Obradovića, Svetislav Pešić je samo jednom bio klupski prvak Evrope, ali pozitivan uticaj, kakav je posljednjih mjeseci imao na ekipu Valensije, teško da bi imao i Fil Džekson.

Predvođena sjajnim Omarom Kukom, Valensija se revanširala Realu i vratila kući sa odličnih 1:1.

"Uvijek je izazov igrati u Madridu, gdje je Real cijele sezone izgubio samo jednu utakmicu. Drugi meč naše serije bio je pun intenziteta, do te mjere da se igralo isključivo srcem. Mi smo u Omaru Kuku imali jačeg lidera. Njegov pobjednički mentalitet pomogao je timu da pomogne", hvalio je Pešić nekadašnjeg pleja Crvene zvezde.

Uspješno veče srpskih stručnjaka narušeno je porazom Olimpijakosa od Sijene (65:82), poslije pobede u prvom meču sa 48 poena razlike.

Nije se mogla očekivati repriza tog demoliranja, ali je malo ko vjerovao da će gosti uspjeti da dobiju utakmicu, posebno tako ubjedljivim rezultatom.

"Čista pobjeda Sijene, koja je bila bolji tim. Iznenađen sam opterećenjem pod kojim su odigrali čak i moji najiskusniji igrači. Već u prvoj četvrtini smo imali devet izgubljenih lopti i gubili sa osam razlike", rekao je Dušan Ivković.

"Do poluvremena smo uhvatili priključak, ali smo u nastavku bili bez agresivnosti i nismo iskoristili priliku da se borimo za pobjedu", dodao je on.

Ekipi je mnogo nedostajao Miloš Teodosić, kojeg muče leđa i propustio je obe utakmice.

"Verujem i dalje da možemo na Fajnal for. Videću da li da obavim neke izmjene u timu, pitaću doktore da li mogu da osposobe Teodosića. Idemo u Italiju svjesni da smo tim sa karakterom, koji zna da pobjeđuje u gostima".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC