• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli pobijedili u "tuči" sa FMP Železnikom

U derbiju drugog kola KLS, Partizan mt:s pobijedio je FMP u Železniku rezultatom 76:67. U više navrata umalo da dođe do tuče na terenu.

 Crno-bijeli pobijedili u "tuči" sa FMP Železnikom Izvor: MONDO

U reviji udaraca, guranja, psovki, kačenja i pritisaka na sudije, košarkaši Partizana mt:s pobijedili su FMP u Železniku i zabilježili drugu pobjedu u dva kola Košarkaške lige Srbije. Ujedno, nanijeli i drugi poraz "panterima" - 67:76 (20:20, 8:17, 22:19, 17:20).

Utakmica je, umjesto košarkaškim potezima, obilovala grubostima.

Šampion je pokazao da je kvalitetniji tim, što je svima bilo jasno i prije ove utakmice pred oko 1.000 gledalaca, ali je glavni utisak iz Železnika loša poruka o takmičenju za prvaka Srbije, koji su svojim ponašanjem poslali mnogi akteri meča. Sudeći po jednom od derbija Superlige, posle samo dva kola, može se zaključiti da se u borbi za plasman u Jadransku ligu često neće birati sredstva, da će na parketu biti mnogo tenzija, a sudije ostati na vjetrometini, da se snalaze kako znaju i umiju.

U takvoj atmosferi, biće dobro ako nam se u naredna dva mjeseca ne ponovi incident iz Vršca 2010. i još neka opšta tuča na terenu.

U reprizi finala Kupa Radivoja Koraća, odigranog na istom mjestu 12. febraura ove godine i završenog sa istim ishodom (73:77), gosti su ključnu prednost stekli u drugoj četvrtini, kada su se igrači dva tima u više navrata već bili pokačili. Kada je u nastavku, Partizan mt:s u trećoj četvrtini pregrmeo napad domaćih i Amerikanca Brendona Boumana (34:37), pobjeda više nije dolazila u pitanje.

Veća dilema bila je da li će sve biti završeno bez ozbiljnih incidenata.

Koliko je atmosfera u Železniku ove subote uveče bila naelektrisana, govori podatak da sudijska trojka Nešković/Sedlar/Glišić na poluvremenu nije željela ili smjela da ode u svlačionicu, što je praksa, već je 15 minuta stajala pored zapisničkog stola. Da bi moglo da bude neprijatno za arbitre na putu ka svlačionici, moglo se naslutiti tokom prvog poluvremena, kada su na račun delilaca pravde iz tunela konstatno stizale uvrede od jednog funkcionera FMP Železnika.

Sedam sekundi prije kraja poluvremena, sudije su prekinule utakmicu i tražile da dotični bude odstranjen iz hale, što je potrajalo dobrih pet minuta. Bilo kako bilo, sudije su pauzu provele na parketu, a osoba koja ih je vrijeđala vratila se na staro mjesto početkom treće četvrtine.

Nervoza se, naravno, prenijela i na igrače. Od starta, utakmica je bila incidentna, puna prljavih faulova, udaranja. Bio je to praktično nastavak finala Kupa, koji je odigran u sličnom maniru.

U trećem minutu, došlo je do verbalnog duela i unošenja u lice između centra domaćih Mileta Ilića i krila gostiju Jana Veselog, pa su dve strane morali da razdvajaju ostali saigrači. Već u narednom napadu, Veseli je zakucao preko Ilića i izbjegao oštar faul, a potom je to isto uradio i Džavai, par desetina sekundi kasnije.

U petom minutu, Dušan Jelić nesportski je, sa leđa, gurnuo kapitena gostiju Petra Božića u trenutku kada je ovaj bio u kontri i spremao se na polaganje. Božić je završio u kontrukciji koša... Kada je ustao, Božić je prišao Jeliću i "sočno" ga opsovao u lice, poslije čega nije želio da prihvati ruku pomirenja od strane košarkaša FMP Železnika.
Ono što je ostalo od košarke, prošlo je u rastrzanoj igri i gomili promašaja. U prvom poluvremenu, FMP je imao 28 odsto uspješnosti u šutu iz igre, a Partizan mt:s 41, uz po jednu trojku na obje strane. Partizan je do prednosti stigao zahvaljujući tome što je promašaje domaćih znao da kažnjava kontrama. Dobrim trčanjem, crno-bijeli su u 17. minutu otišli na 31:24, a na poluvremenu imali su do tada maksimalnih - 37:28.

U nastavku je malo splasnula negativna tenzija, a snažno je počeo novajlija među "panterima" Bauman, koji je vezao šest poena i doveo svoju ekipu nadomak izjednačenja (34:37). Taj napad, šampion je odbio ponovo kontrama i povećavao prednost do 28. minuta, kada je na semaforu pisalo 41:53.

Do kraja treće četvrtine, FMP je naizgled uspio da vrati neizvjesnost (50:56), ali su početkom posljednje dionice uslijedile vezane trojke Dušana Kecmana i Kurtisa Džerelsa (50:62), poslije čega se pitanje pobjednika nije više postavljalo.

U ekipi Vlade Jovanovića, čak petorica igrača imala su dvocifren košgeterski učinak, dok je trener domaćih Aco Petrović mogao da osloni samo na Filipa Čovića (15 poena) i Baumana (13 poena, 12 skokova). Njima bi se vjerovatno priključio Vuk Radivojević, da u drugom minutu nije doživeo neugodnu povredu zgloba. On je potom pokušao da nastavi, bio na parketu još četiri minuta, ali se videlo da ne može i da će domaći biti u velikoj mjeri hendikepirani zbog toga.

FMP ŽELEZNIK: Čović 15, Bouman 13, 12 sk, Ilić 8, Lazić 2, Jelić 10, Smiljanić 2, Milovanović, Stojadinović 4, Radivojević, Ivelja, Milutinović 7, Živanović 6.

PARTIZAN MT:S: Pešaković, Džerels 12, 7 as, Kecman 13, 6 sk, Jaramaz, Lučić 4, 6 sk, Milosavljević 2, Katić 9, 6 sk, Džavai 11, Bešović, Božić 2, Gist 12, Veseli 11, 5 sk.

REZULTATI 2. KOLA:

FMP Železnik - Partizan mt:s 67:76

Crvena zvezda - Hemofarm 89:97
/Nedović 24, 6 as - Savović 25, 11 sk/

Metalac - Mega Vizura (u toku)

U nedjelju:

Radnički Kragujevac - OKK Beograd (19.00)

TABELA: Hemofarm 2-0, Partizan mt:s 2-0, Radnički 1-0, OKK Beograd 1-0, Metalac 0-1, Mega Vizura 0-1, FMP Železnik 0-2, Crvena zvezda 0-2.

Parovi 3. kola (utorak i srijeda): Mega Vizura - FMP Železnik, OKK Beograd - Crvena zvezda, Partizan mt:s - Radnički, Hemofarm - Metalac.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC