• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda "ispustila" Hemofarm u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde bili su nadomak iznenađenja i prve pobjede u dva kola Košarkaške lige Srbije.

 Crvena zvezda "ispustila" Hemofarm u Pioniru Izvor: MONDO

Ali, u dramatičnom finišu pred oko 1.500 navijača u "Pioniru" nisu imali dovoljno vještine ni iskustva.

Upravo to, najviše u liku Miljana Pavkovića, imao je tim Hemofarma kada je to bilo najpotrebnije - 89:97 (22:28, 28:23, 19:23, 20:23).

Minut i po prije kraja susreta, rezultat je bio 89:91. Za preostalih 90 sekundi, Crvena zvezda nije postigla ni poen, već je dva puta izgubila loptu, dok je Hemofarm sa tri zakucavanja došao do druge pobjede u KLS.

Pri rezultatu 84:84, a igrao se 36. minut, Crvena zvezda je nekoliko napada završavala promašajima. Redom su neprecizni bili Strahinja Dragićević, koji je prvi put igrao u Pioniru i do tada bio odličan, pa Sava Lešić dva puta, Boris Bakić... Na drugoj strani, Vrščani su ubacivali slobodna bacanja, a kada su u jednom trenutku dobili tri napada zaredom, atmosfera u Pioniru se možda i prvi put od početka utakmice ozbiljno "zakuvala".

Taj "momentum" sa tribina, mladi igrači Zvezde nisu uspjeli da pretoče u preokret, već naprotiv - u brljotine, koje su ih koštale novog poraza, poslije onog startnog u Kragujevcu od Radničkog.

Iskusni plejmejker Hemofarma Pavković u finišu utakmice maestralno je držao konce igre u svojim rukama. Konkretno, u posljednjih minut i po kreirao je tri akcije za zakucavanja svojih saigrača, pa je i poslednji utisak iz "Pionira" bio da je Hemofarm glatko i efektno riješio utakmicu u svoju korist.

A, sve do tog 38. minuta govorilo je suprotno...

Utakmica je počela u tišini, mlako, bez jakih odbrana i gosti su se u svemu bolje snašli. Navijači u "Pioniru" nisu ni podržavali igrače, ni osporavali upravu, a Hemofarm je stigao do prve ozbiljnije prednosti od devet poena razlike pred kraj prve četvrtine.

U drugoj, novi trener Zvezde Aleksandar Nikitović uspio je da podigne nivo angažovanosti kod svojih igrača u drugoj četvrtini, naročito u odbrani, pa se Zvezda preko raspoloženog Nemanje Nedovića i iznenađenja u vidu Dragićevića brzo vratila "u igru".

Dragićević je u prvom poluvremenu ubacio tri trojke iz tri pokušaja, za tri poena pogađali su Nedović (dvije) i Aleksandar Cvetković, pa su crveno-bijeli u 18. minutu stigli i do prvog vođstva - 46:45. To nije trajalo dugo, jer je Hemofarm odmah odgovorio preko Pavkovića i Mladena Jeremića, pa su gosti na odmor otišli sa kakvom-takvom prednošću (50:51).

Sto i jedan poen za poluvreme govorili su da u "Pioniru" odbrane nisu bile u prvom planu.

Donekle, stil košarke promijenio se u nastavku, a bolje je drugo poluvrijeme počela Zvezda (58:57), poslije čega je ponovo iskoračio Pavković i velikom energijom vratio prednost svom timu - 62:73. Ipak, crveno-bijeli su imali "otvorenu" utakmicu pred početak poslednje četvrtine, jer su do kraja treće smanjili na 69:74.

I onda - egal!

Do pomenutog rezultata 84:84, obe ekipe imale su rješenja u napadu, a onda je domaćima ponestalo ideja... Kada se Nedović u posljednjem minutu, pri vođstvu Hemofarma od 93:89, okliznuo u reketu i izgubio loptu, bilo je jasno da će Vrščani drugi put u tri susreta sa Crvenom zvezdom ove sezone izaći kao pobjednici.

U NLB ligi bilo je 1:1, uz pobjede na domaćem parketu, a sada su "farmaceuti" napravili brejk.

Miljan Pavković utakmicu je završio sa 17 poena, 11 asistencija i četiri skoka, za indeks 28. To mu je donijelo epitet igrača utakmice, iako su i Boris Savović (25, 11 skokova) i Nemanja Nedović (24, 6 as) bili efikasniji...

CRVENA ZVEZDA: Cvetković 3, Drča, Čvorović, Dragićević 15 (3/6 za tri), 5 sk, Radosavljević 8, 4 sk, Balaban, Lešić 10, 6 sk, Nedović 24, 6 as, Nikolić 13, 5 sk, Marinković, Subotić 6, Bakić 10, 7 sk, 8 as.

HEMOFARM:
Pavković 17, 11 as, 4 sk, Božović 7, Krstović 3, 8 as, Šutalo 7, Savović 25, 11 sk, Borisov, Knežević 4, Petrović, Jeremić 15 (6/7 za dva), Džordan 10, Maraš 9, Anđušić.

REZULTATI 2. KOLA:

FMP Železnik - Partizan mt:s 67:76
/Bauman 13, 12 sk - Kecman 13/

Crvena zvezda - Hemofarm 89:97

Metalac - Mega Vizura 80:74
/Sinovec 26 - Milisavljević 17, 5 sk/

U nedjelju:

Radnički Kragujevac - OKK Beograd (19.00)

TABELA: Hemofarm 2-0, Partizan mt:s 2-0, Radnički 1-0, OKK Beograd 1-0, Metalac 1-1, FMP Železnik 0-2, Crvena zvezda 0-2, Mega Vizura 0-2.

Parovi 3. kola (utorak i sreda): Mega Vizura - FMP Železnik, OKK Beograd - Crvena zvezda, Partizan mt:s - Radnički, Hemofarm - Metalac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC