• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade i Aco: Nervoza je očekivana

Trener Partizana mt:s konstatovao da su čarke na terenu proistekle iz velikog značaja utakmice, a njegov kolega da svi moraju sačuvati mirnu glavu.

 Vlade i Aco: Nervoza je očekivana Izvor: MONDO

Možda je i dobro što direktni prenosi utakmica Superlige na RTS kreću tek od trećeg kola, pa Srbija u subotu nije mogla da vidi duel FMP Železnika i Partizana mt:s (67:76).

Kada arbitri u poluvremenu ostanu na terenu, umjesto da odu u svlačionicu, kada košarka poprimi elemente ragbija, a igrači pokušaju sami da dijele pravdu umjesto sudija - onda je ta liga u ozbiljnom problemu.

Bilo je u Železniku guranja sa leđa, podmetanja nogu, fudbalskog "remplovanja", laktanja, hvatanja za gušu, ali i lijepih košarkaških poteza, koji poslije svega moraju da ostanu u sjenci.

Međutim, prašina će se brzo slegnuti, kao što se slegala i poslije daleko ozbiljnijih incidenata i Superliga će nastaviti dalje. Trenutno je činjenično stanje takvo da crno-bijeli vode na tabeli, a da je FMP u grupi timova bez pobjede, sa Crvenom zvezdom i Mega Vizurom.

"Nervoza je proistekla iz značaja utakmice. Bio je veliki ulog, posebno jer je FMP u prvom kolu poražen od OKK Beograda. Znate i sami kako stoje stvari u prvenstvu - tri tima idu u NLB ligu, četvrti plaća učešće. Sigurno je da sve ekipe u Superligi imaju svoje ambicije i svoju snagu", prokomentarisao je incidente Vlade Jovanović.

Aco Petrović čestitao je crno-bijelima na pobjedi i poželio da tenzija koja se ispoljava na terenu bude pozitivna.

"Na terenu ću uvijek da se borim za svoj tim, ali važno je da svi sačuvamo dostojanstvo i određene odluke donosimo mirne glave. Želimo regularnost. FMP je klub koji ulaže ogromna sredstva, među malobrojnima je koji redovno ispunjavaju obaveze prema igračima, a to sigurno zahteva odgovor u vidu rezultata", rekao je povratnik u FMP iz litvanskog Žalgirisa.

Što se tiče igre, Jovanović je izrazio zadovoljstvo brojem asistencija svog tima (18), ali mu je zasmetalo slabo izvođenje slobodnih bacanja (16/28) i to što Partizan nije uspio da ostvari dominaciju u skoku.

"Pojačan rad pred početak Superlige uticao je na pad forme. Ipak, mi smo kontrolisali utakmicu, osim u prvoj četvrtini, iako je bilo puno promašenih bacanja, pa i 'zicera' kada protivnik nije imao igrača u odbrani".

Petrović je Partizan nazvao "najboljim timom u regionu", a zažalio je što zbog povreda Radivojevića (početkom utakmice) i Dimića nije imao alternativu Filipu Čoviću na poziciji plejmejkera.

"Poremećena nam je rotacija na spoljnim pozicijama i to je izazvalo dosta problema i konfuzije u napadu. Kada smo prišli na četiri ili šest poena razlike, Džerels i Kecman su hladnokrvno pogodili trojke na 'zonu', a naše promašaje Partizan je kažnjavao iz kontranapada, što je i napravilo razliku između dva tima", smatra Aco Petrović.

FMP je sa startom 0-2 već u opasnosti da drugu sezonu zaredom ostane bez NLB lige.

"Iz preostalih 12 utakmica nam je potrebno najmanje osam pobjeda, kako bismo konkurisali za prva četiri mjesta", jasan je trener "pantera".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC