• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niš mi dugovao ovaj trofej još od Hemofarma: Stefan je bio Zvezdin iks faktor, Partizan ga vidio u najboljem izdanju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Plejmejker Crvene zvezde u borbi za trofej odigrao najbolji meč od dolaska u klub

 Stefan-Markovic-heroj-pobede-Zvezde-u-finalu-Kupa-Koraca Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda odbranila je "Žućkovu ljevicu" i velikom zaslugom svog plejmejkera, Stefana Markovića.

Koncepcijski rizik Partizana da dopusti veteranu prostor da šutira sa distance nije se isplatio crno-bijelima. On je kroz čitavu utakmicu pogađao, i kao u prethodnim mečevima u Nišu pokazao da je u Čair stigao potpuno spreman da povuče ekipu ka uspjehu.

Marković je ubacivao trojke, realizovao kontre, a tako se dobro osjećao u punoj niškoj dvorani da je u jednom trenutku drugog dijela meča pogodio sa više od devet metara. Završio je meč sa 13 poena, uz šut za tri 3/4 i sa velikim osjećajem zadovoljstva zbog svog prvog trofeja u srpskoj košarci.

Tri mjeseca od dolaska u Zvezdu, iskusni plejmejker došao je po ono što mu je Niš dugovao još iz perioda kada je igrao za Hemofarm (2006-10).

"Prelijepo stvarno. Rekao sam da mi je Niš dugovao jedan trofej, toliko finala i polufinala sa Hemofarmom. Sad prvo finale sa Zvezdom i pehar, presrećan sam. Hvala svima na povjerenju i navijačima na podršci", rekao je Marković poslije utakmice.

Upitan za svoju igru, bivši "plej" reprezentacije Srbije očekivano je usmjerio pohvale ka čitavoj ekipi.

"Igrali smo od prvog minuta sjajno. Holins, Lazić, svi koji su čuvali Pantera, zaboraviću nekog. Odigrali smo sjajan meč i to je bio ključ. Ne igra jedan čovjek, dosta momaka je tu i defanzivno smo odigrali fantasitčno, što se nekad možda ne vidi. To nam daje snagu da igramo rasterećenije, oni odrade ogroman posao", rekao je Marković.

Zvezdi će pehar dati dodatnu energiju pred nastavak sezone, u kojoj je ove nedelje očekuje "dupla" evroligaška nedjelja - gostovanje Panatinaikosu u petak i duel protiv Fenerbahčea u nedjelju. Biće to njegov susret sa Sašom Đorđevićem, trenerom turskog velikana sa kojim je "Pefi" prošle sezone postao prvak Italije u dresu Virtusa, a prethodno je osvajao velike medalje i kad su zajedno bili u srpskoj reprezentaciji.

"Ovo je dobar zamajac za nastavak sezone. Osvojili smo prvo takmičenje koje kratko traje i koje je lijepo za igranje. Slijedi PAO, pa ubitačan ritam".

I za kraj razgovora bio je upitan da priča o svojoj najboljoj partiji ove sezone, Marković je ostao skroman.

"Najbitniji je skor da mi pobijedimo. Zato sam došao, došao sam kući da osvajam trofeje sa Zvezdom to mi je najbitnije. Tu sam da pomognem u bilo kakvoj ulozi, presrećan sam".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC