• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalinić je Zvezdin lider! Nikola se zbog ovoga vratio: I mi smo bili mlađi kad smo prekinuli dominaciju Partizana!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Kalinić je pojasnio šta za njega znači uloga lidera, kako pomaže timu, koliko znači prvi trofej u sezoni...

 Nikola-Kalinic-o-Zvezdi-Kupu-i-Partizanu Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Prvi trofej u sezoni je završio u rukama Crvene zvezde. Ekipa Dejana Radonjića je diktirala tempo u "Čairu" i pobjedom protiv Partizana (85:68) stigla do pehara u Kupu Radivoja Koraća.

Po ko zna koji put je lider crveno-bijelih bio Nikola Kalinić. Ne samo po statističkim parametrima (18 poena, 4as, 3sk), već po stvarima koje se i ne vide na papiru. Vodio je veliku borbu sa protivničkim igračima u reketu, donosio prave odluke na obje strane terena i bio je iks-faktor svog tima.

Nije sakrivao osmijeh poslije velike pobjede, osvajanja "Žućkove ljevice" i svega što su i on i crveno-bijeli uradili u Nišu. Dovoljno razloga za zadovoljstvo pred nastavak sezone i obaveze koje ih čekaju.

"Sjajna utakmica za nas, konačno smo odigrali poprilično zrelo svih 40 minuta. Odlična atmosfera, ovo je ono šta bi košarka trebalo da bude sa navijačima oba tima. I oni su bili manje-više korektni na tribinama. Mi smo odigrali šta smo htjeli, iskontrolisali skok, njihovo možda najjače oružje. Pokazali smo da imamo više igrača koji mogu da doprinesu u ovom trenutku i da smo zreliji i iskusniji u ovom trenutku. Nisu oni odigrali loše, mi smo bili bolji", počeo je Kalinić.

Zbog ovoga se Kalinić vratio na Mali Kalemegdan - da osvaja titule. Odmah je preuzeo ulogu lidera, a upravo je o tome i pričao sa predstavnicima medija. Dobro zna šta to znači u dresu Zvezde.

"Dobar je osjećaj. Svi potenciraju tu riječ lider. Prija mi, ali je ipak jedan tim pobijedio drugi. Pokušavam iskustvom, znanjem da doprinesem, prošao sam dosta ovakvih utakmica, trudim se da dajem savjete saigračima. I ja imam ovakvu ulogu prvi put poslije dugo vremena. Trebalo mi je malo vremena da se prilagodim, da kontrolišem svoje emocije i odluke na terenu. Sve to ide u dobrom smjeru, napredujemo kao ekipa i sada te neke završnice koje su nam bile problem privodimo kraju bolje, znamo timski šta želimo da napadamo kad treba i to ide bolje. Dobro se osjećam u ulozi lidera.

Osvojen je prvi trofej, u igri su još dva, u ABA ligi i domaćem šampionatu.

"Sezona ide po planu. Osvojili smo kup. U ABA ligi imamo jedan poraz, sve ide kako treba. U Evroligi smo imali neke poraze, ali smo možda podigli malo očekivanja, svi bi prihvatili da ćemo imati ovoliko pobjeda prije početka. Poslije nekih pobjeda u gostima su se ljudima podigla očekivanja pa ide priča o plej-ofu, fajnal-foru. Pogledajte prvih osam ili 10 ekipa, to su ozbiljne ekipe, ozbiljni igrači, veliki budžeti, igrači sa velikim iskustvom. Ne odustajemo od top8 naravno, imamo mečeve kod kuće protiv ozbiljnih konkurenata, nadam se da ćemo da pobijedimo."

Više puta je Željko Obradović naglašavao da Partizan ima mlad tim, da je potrebno vrijeme, a na kraju razgovora sa novinarima je Nikola pričao baš o tome koliko je iskustvo bitan faktor za uspjeh.

"Uvijek je to iskustvo presudno, posebno u ovakvim mečevima, lakše je ostati smiren na terenu. Mladost je njihova prednost u nekim mečevima, kao i recimo poput oporavka gdje je bolje da imaš mlađi tim. Ipak, mi smo bili mlađi tim kada smo prekinuli dominaciju Partizana. Teren je mjerilo na kraju dana i sve te stvari padaju u vodu", zaključio je Kalinić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Bravo Kale, svaka ti je na mjestu a i igra ove sezone na top nivou....pri tome niko se ne dotiče teme vrlo skupog projekta KK Patlidžan, koji ni sa ovim čačanskim crvendaćem na čelu neće napraviti ništa značajnije ni ovu godinu....Zvezda dominira sa domaćim snagama u Radonjićem....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC