• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Hemofarm "zelen" za crno-bijele

Partizan mt:s u prvom poluvremenu deklasirao Vrščane, a u nastavku iskustvom odbio napad domaćih - 90:76. Isključen Željko Lukajić.

 KLS: Hemofarm "zelen" za crno-bijele Izvor: MONDO

Partizan i Hemofarm u posljednje tri sezone su se dva puta sastali u finalu plej-ofa domaćeg prvenstva i u još mnogim važnim utakmicama.

Ove sezone je razlika u kvalitetu očigledno na strani crno-bijelih i Vrščani više nisu ravnopravni rivali crno-bijelima. Doduše, u utorak su pokazali da znaju da reaguju kada im ponos i čast dođu u pitanje.

U derbiju sedmog kola Superlige, Hemofarm - Partizan mt:s 76:90 (15:28, 20:26, 20:16, 21:20)!

Crno-bijeli vode na tabeli sa skorom 6-1 i njihov jedini kiks ostaje poraz od Radničkog u hali Pionir. "Farmaceuti" su pokvarili skor na 5-2, ali su i dalje na kursu za plasman u NLB ligu 2011/12.

HEMOFARM: Pavković 9 (5sk, 3as), Božović 7 (8sk), Krstović 3, Šutalo 11, Savović 5, Borisov 5, Knežević, Petrović, Jeremić 8 (5sk, 3as), Džordan 5 (6sk), Maraš 7, Anđušić 16.

PARTIZAN MTS: Džerels 18, Kecman 15 (5sk, 4as), Jošilo, Lučić 9, Milosavljević 7, Bogdanović, Katić 14 (8sk), Džavai 4, Bešović, Božić 6, Gist 12 (6sk), Veseli 5 (5as).

Partizanu je ovo treća pobjeda nad Hemofarmom iz isto toliko mečeva, poslije dve koje je ostvario u NLB ligi.

Kako se utakmica odvijala do uvodnih minuta treće četvrtine, kada su crno-bijeli imali rekordnih 60:37, djelovalo je da će domaćin pretrpiti katastrofu. Međutim, nije bilo tako.

Visoko vođstvo donijelo je i opuštanje, pojavili su se problemi u organizaciji napada i sve češće su puleni Vlade Jovanovića pribjegavali (neuspješnim) individualnim akcijama. Hemofarm je to iskoristio da serijom od 8:0 priđe na 60:45, što više nije bio tako beznadežan rezultat.

I baš tada, trener Željko Lukajić oštro je protestovao zbog nedosuđenih koraka Nejtanu Džavaiju, a sudija Milija Vojinović mu dodijelio tehničku grešku. Pošto je jednu već dobio na kraju prvog poluvremena, automatski je morao da napusti teren.

Nastala je višeminutna prepirka aktera utakmice, sudija i zapisničkog stola, dok je vršačka publika - poznata po "pozorišnim" manirima - počela da skandira "Lopovi, lopovi..."

Fudbalska utakmica Spartak - Partizan očigledno je ostavila trag na srpsku sportsku javnost!

Partizan je slobodnim bacanjima Kecmana i Džavaija povisio na 63:45, ali nije obeshrabrio Vrščane, koji su riješili da pod vođstvom pomoćnog trenera Dušana Gvozdića skupo prodaju svoju kožu.

Nisu dali crno-bijelima da se značajnije odlijepe, da bi serijom od 9:0 (dve trojke Anđušića, koš i bacanje Božovića) u 33. minutu prišli na samo 71:64.

Ko zna šta bi dalje bilo, da igrače Partizana konačno nije krenuo šut za tri poena, koji je u prvom poluvremenu odlično funkcionisao, a onda potpuno stao. Trojke su ubacili Kecman i Božić, poslije faula Džeroma Džordana u napadu.

Zatim je Veseli "ukrao" jednu loptu, Gist poentirao uz faul i šampion se za nepunih minut i po vratio na bezbjedno odstojanje - 80:64. Uslijedila je i trojka američkog krilnog centra, kojom je praktično riješeno pitanje pobjednika.

Hemofarm se i dalje nije predavao, međutim, na daleko iskusnijeg rivala nije mogao samo srcem. Kada je dva minuta prije kraja prišao na 85:74, Savović je dozvolio sebi da nasjedne na provokaciju Katića, faulira ga bez lopte i dobije nesportsku ličnu!

Partizan je u prvom poluvremenu bio superioran. Dominacijom u skoku i spuštanjem lopte na centre, poveo je sa 13:3, 15:5, 21:7... Vrščani su pokušavali da održe priključak dalekometnom paljbom, ali većina njihovih promašaja rezultirala je efektnim kontrama Beograđana.

Kada se priključio Kurtis Džerels sa četiri trojke iz pet pokušaja i tako kaznio izrazito "usku" odbranu domaćina, razlika je počela da raste iz minuta u minut, do 54:35 na velikom odmoru.

(MONDO, foto: ABA - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC