• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefan juriša na evropski trofej

Reprezentativac Srbije sa Benetonom domaćin Fajnal fora Evrokupa. U petak igraju Uniks - Cedevita (18.00) i Beneton - Kahasol (20.45).

 Stefan juriša na evropski trofej Izvor: MONDO

Stefan Marković u seniorskoj karijeri je uvijek bio nadomak titula, ali ih nije osvajao. Sa reprezentacijom drugi u Evropi i treći na svijetu, sa Hemofarmom uvijek iza Partizana...

Sada, u prvoj sezoni kao član Benetona, ima šansu da se okiti trofejom Evrokupa, čime bi se nekadašnji velikan kontinentalne košarke vratio na glavnu pozornicu.

"Beneton je bez evropskog trofeja od 1999, kada je osvojio Kup Saporte. Za nas je veliki izazov da ponovimo taj uspjeh, ali i da osvajanjem Evrokupa obezbjedimo nastup u Evroligi sljedeće sezone", rekao je Marković u intervjuu za zvanični sajt ovog takmičenja.

Mada će krajem mjeseca proslaviti tek 23. rođendan, Stefanu je ovo već peta sezona u Evrokupu, u kojem je igrač bez premca po broju asistencija.

Na 14 mečeva ove sezone - od kojih je Beneton izgubio samo jedan - prosečno je beležio 6,6 poena, 5,2 asistencije, 4,0 skokova i 1,9 ukradenih lopti. Moglo bi se reći, tipično za njega...

"Sezona je do sada bila uspješna i za mene i za tim. Izgubili smo samo od Kahasola u gostima, ali sada su pred nama još dvije utakmice - one najvažnije".

Prvi rival biće ponovo španski Kahasol, a onda, u slučaju pozitivnog ishoda, bolji iz meča Uniks (Rusija) - Cedevita (Hrvatska).

"Opasan su tim, posebno otkako im se Kalovej vratio poslije povrede. Imaju odličan miks iskustva i talenta. U grupi smo pobedili mi njih i oni nas kao domaćini, ali ovo će biti potpuno drugačija utakmica".

Marković smatra da će igranje na domaćem parketu samo donekle biti prednost "ujedinjenih boja".

"Polufinale Evrokupa nije klasična domaća utakmica. Biće prisutni i navijači drugih timova, iz drugih zemalja, mada je sigurno da smo mi u prednosti jer smo navikli na obruče i sve ostalo. Na drugoj strani, jedino Beneton će imati pritisak - da 'mora' da pobijedi jer igra na svom parketu", smatra Marković.

Njemu će ovo biti drugi nastup u polufinalu Evrokupa. Prije dvije godine u Torinu, Hemofarm je iznenadio moskovski Dinamo, ali je onda poražen od Lijetuvos Ritasa, koji je poslije osvojio trofej.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC