• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Rouz "divljao", Hauard uzalud blistao

Čikago, Majami i Dalas pobijedili kao domaćini na startu plej-ofa, a Atlatna je jedina napravila "brejk". Rouz ubacio 39 poena, Hauard čak 46, ali uzalud.

 NBA: Rouz "divljao", Hauard uzalud blistao Izvor: MONDO

Najbolji tim regularnog dijela sezone namučio se protiv osme ekipe Istoka u prvom meču plej-ofa NBA lige. Ipak, zahvaljujući nezaustavljivom Deriku Rouzu (39 poena), Čikago je poveo u seriji protiv Indijane - 104:99.

Domaćin se trgao tek tri i po minuta prije kraja. Napravio je seriju 16:1, samim tim i preokret za pobjedu. Ne samo što je ubacio sedam od tih 16 poena Bulsa, već je Rouz asistirao Kajlu Korveru za trojku i vođstvo 102:99 kada je do posljednjeg zvuka sirene ostalo da se igra još 48 sekundi.

"Znali smo da će utakmica biti teška, ali od početka se vidjelo da nismo spremni za to. Siguran sam da ćemo u nastavku serije biti spremni", poručio je Rouz.

Luol Deng je dodao 18 poena za Čikago, uz deset skokova, a kod Pejsersa najbolji su bili Deni Grejndžer sa 24 poena i Tajler Hensbro sa 22.

Namučio se i Majami protiv Filadelfije.

"Važno je jednino da vodimo 1:0 u seriji", ocenio je Dvejn Vejd.

Filadelfija je nedavno (25. marta) imala čak 16 poena prednosti u duelu sa Majamijem, sada je maksimalno bila na "plus 14", i to tokom prvog poluvremena, ali je od istog rivala poražena i četvrti put u sezoni, u isto toliko mečeva. Lebron i društvo su zaostatak anulirali već u drugoj dionici.

Gosti su se "vratili" u meč i u posljednjoj četvrtini serijom 12:0. Tada su stigli na samo poen zaostatka (87:88), ali do vođstva više nisu došli.

Kris Boš je za Vrelinu dao 15 poena i imao 12 skokova, Lebron Džejms je dodao 21 poen i uhvatio 14 lopti, dok je Vejd ubacio 17 poena, od kojih pet u posljednjih minut i po.

Orlandu nije pomogla ni odlična partija Dvajta Haurda (46 poena, 19 skokova) da izbjegne poraz na svom parketu od Atlante - 93:103. Na drugoj strani raspoloženi su bili Džo Džonson (25p) i Džamal Kroford (23p).

U prošlosezonskom plej-ofu Orlando je u četiri utakmice "počistio" Atlantu, najvećom razlikom u istoriji lige. Sada se odnos snaga promijenio.

Dirk Novicki je postigao 18 od ukupno 28 poena u posljednjoj dionici čime je donio trijumf Dalasu protiv Portlanda - 89:81. Džejson Kid je dodao 24, od čega čak šest trojki.

Predrag Stojaković je za 19 minuta na parketu dao šest poena za Dalas, imao dva skoka i jednu blokadu.

Rezultati:

Istok

Čikago (1) - Indijana (8) 104:99

Majami (2) - Filadelfija (7) 97:89

Orlando (4) - Atlanta (5) 93:103

Zapad

Dalas (3) - Portland (6) 89:81

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC