• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija zakasnila za Univerzijadu

"Ovo je težak propust", rekla je Ana Joković, nakon što nije na vrijeme plaćena kotizacija za učešće ženske reprezentacije Srbije na Univerzijadi.

 Srbija zakasnila za Univerzijadu Izvor: MONDO

Ženska univerzitetska reprezentacija Srbije definitivno neće učestvovati ove godine na tom takmičenju, jer kotizacija za učešće nije plaćena na vrijeme, rekla je nova potpredsjednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković.

"Jednostavno, bili smo prijavljeni, ali je istekao rok za plaćanje kotizacije. Ja sam to juče saznala. Zvali smo (administratora FIBA) Zorana Radovića, ali ništa nije moglo da se učini, jer je žrijeb već obavljen", rekla je Jokovićeva.

Generalni sekretar Univerzitetskog sportskog saveza Srbije Dragoljub Bojić rekao je da ta odluka nije nova i objasnio zašto nema ženske košarke na Univerzijadi u Kini ove godine. Bojić je kazao da je USSS septembra prošle godine prijavio ekipe u sportovima sa loptom i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, bez obzira što država finansira samo sportiste, koji mogu da osvoje medalju.

USSS je računao na 40 miliona dinara budžeta, ali je Ministarstvo sporta i omladine na konkursu u februaru smanjilo finansiranje delegacije na deset miliona dinara, tako da se univerzitetski savez odlučio da smanji troškove.

"Kriterijum za ekipne sportove su nam bili rezultati sa poslednje tri univerzijade i mogućnost da se završi u prvoj trećini. Nismo, jednostavno, imali para za sve, pošto učešće po čovjeku košta oko 180 hiljada dinara, a mi želimo da ide što više sportista. Ne finansiramo ni tehnička lica", rekao je Bojić.

Jokovićeva je ranije rekla da vjeruje da je Univerzijada važno takmičenje za generaciju košarkašica godišta od 1986. do 1993, jer će one činiti okosnicu reprezentacije, a izostanak sa Univerzijade nazvala je "teškim propustom".

(Beta/MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC