• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dok čeka Kalinića, Barselona vratila NBA plejmejkera: Veliko ime stiglo i u Fenerbahče!

Autor Haris Krhalić

Odjekuju bombe u najjačem takmičenju!

 Dva velika transfera u Evroligi Izvor: MN PRESS

Evroligaško tržište veoma je aktivno u nedjelju ujutru, a potvrđena su još dva velika transfera – dugogodišnji lider Makabija Skoti Vilbekin (29) prešao je u Fenerbahče, a NBA plejmejker Tomaš Satoranski (30) vratio se u Barselonu poslije šest godina u Americi.

Vilbekin je otišao iz Makabija u sklopu velike reorganizacije "Ponosa Izraela", koji je u nedjelju takođe ozvaničio dolazak važnog pojačanja – krila Bajerna. Amerikanac se tako vratio u Tursku, gdje će raditi sa novim trenerom Dimitrisom Itudisom i potpisao je ugovor sa Fenerbahčeom na čak tri godine – do 2025.

Odlična okolnost za obje strane je to što Vilbekin ima i turski pasoš, koji je dobio dok je sa velikim uspjehom igrao za Darušafaku i sa njom osvojio Evrokup 2018 i to kao MVP tog takmičenja. Fenerbahče je uz njega doveo i krilnog centra Lokomotive Kubanj Džonatana Motlija i rastao se sa Janom Veselim, Pijerijom Henrijem, Danilom Bartelom, Markelom Starksom, Ahmetom Duveriogluom (otišao u Bursu kod Dušana Alimpijevića).

Izvor: MN PRESS

Sa druge strane, Barselona je uspjela u namjeri da dovede snažnog Satoranskog, koji bi mogao da zaigra i u klubu u tandemu sa Veselim, sa kojim je ostvario velike pobjede i u reprezentaciji Češke. Plejmejker će krajem mjeseca postati slobodan igrač i navodno će staviti potpis na četvorogodišnji ugovor sa Barselonom, iako ga je htio i Efes.

Poznato je da Barselona i ovog leta želi da dovede i lidera Crvene zvezde Nikolu Kalinića i ti pregovori su takođe u toku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC