• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri uzima igrača Zvezdi, a Makabi njemu: Odjeknula bomba u Evroligi, u Bajernu slobodno mjesto za Davidovca!

Autor Haris Krhalić

Još jedan zvučan transfer u Tel Avivu

 Darun Hilijard potpisao za Makabi Izvor: MN PRESS

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri zainteresovan je za krilo Crvene zvezde Dejana Davidovca i rastao se sa svojim dosadašnjim igračem koji je pokrivao i tu poziciju – Darunom Hilijardom. On je prešao u Makabi i taj transfer je ozvaničen u nedjelju ujutru.

Hilijard je iskusan i čvrst igrač, dobar šuter i defanzivac sposoban da brani bekove i krila. Studirao je na koledžu Vilanova, a prije Bajerna igrao je za CSKA Moskvu i Baskoniju. "Veoma sam zahvalan zato što ću nositi dres Makabija i predstavljati sve što to donosi. Mnogo velikih igrača došlo je u Tel Aviv sa velikim očekivanjima i nadam se da ću sa saigračima moći da donesem istu strast i da ćemo biti uspješni", rekao je Hilijard.

Novi igrač Makabija rođen je 1993, a prije njega Makabi je ozvaničio dolazak još jednog zvučnog pojačanja – Aleksa Pojtresa (28, 203 centimetra). On je stigao iz Zenita i staviće se ne raspolaganje novom treneru "Ponosa Izraela", legendi tamošnje košarke Odedu Katašu.

Za to vrijeme, Dejan Davidovac pregovara sa Bajernom, kao i sa Crvenom zvezdom. Poslušajte šta je rekao o razgovorima sa crveno-bijelima o ostanku na Malom Kalemegdanu, gdje igra već pet godina.

Pogledajte

00:40
Dejan Davidovac o Zvezdi
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Kada je u pitanju Makabi, malo je timova koji su tako ambiciozno počeli da sklapaju ekipe za sljedeću sezonu. Hilijard je bio dio veoma uspješnog Trinkijerijevog sastava, sa kojim je igrao "majstoricu" plej-ofa Evrolige protiv Barselone, a ove sezone prosječno je postizao 13,7 poena, uz tri skoka. Posebno je ostala upamćena njegova sjajna igra protiv CSKA u Moskvi, kada je na parketu bivšeg tima ubacio 28 poena. U Makabiju su i tada dobro vidjeli koliko Amerikanac može i njegovim potpisom napravili veliki posao.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC