• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velić: Poštujemo Mladost, ali Široki ide u finale

Trener Širokog Ivan Velić respektuje ekipu iz Mrkonjić Grada, ali nema sumnju da će njegov tim izboriti finale plej-ofa košarkaškog prvenstva BiH.

 Velić: Poštujemo Mladost, ali Široki ide u finale Izvor: MONDO

Dvostruki uzastopni prvak BiH u subotu (20 h) kreće u odbranu titule, a prva prepreka biće im najprijatnije ovosezonsko iznenađenje Mladost iz Mrkonjić Grada.

Iako je tim Gorana Sladojevića plasmanom u polufinale plej-ofa premašio sva očekivanja, jedini je ove sezone uspio da nadigra tim sa Pecare, ako izuzmemo ekipe iz NLB lige.

U predzadnjem kolu "Lige 6", Mladost je deklasirala Širokobriježane (84:68), zbog čega su u taboru šampiona pozvali na oprez.

Šefa struke Širokog Ivana Velića ne zanima, hoće li do finala doći iz dvije ili tri utakmice.

"Nama je osnovni cilj plasman u finale. Pokušaćemo, naravno, da do njega dođemo sa što manje napora, ali generalno nije previše važno, hoćemo li igrati dva ili tri meča. U svakom slučaju, eventualnu majstoricu igramo kod kuće", rekao je Velić za mostarski "Dnevni list".

O protivniku iz Mrkonjić Grada, trener šampiona ima samo riječi hvale.

"Mladost je više nego korektna ekipa. Imaju četiri ili pet igrača koji su godinama u ovoj ligi i koji su prošli sve i svašta. Ali, bespotrebno je pričati ko je favorit. Svaka ekipa zaslužuje respekt, pa bila to Cibona ili Mladost. Nikoga ne potcjenjujemo. Ali, ako budemo na svom nivou, ako ozbiljno shvatimo protivnika, vjerujem da neće biti problema", dodao je on.

"PLATIĆU KAZNU KAD MENI PLATI KS BiH"


Uoči utakmice sa Mrkonjićanima, Velića je dočekala neprijatnost od strane Košarkaškog saveza BiH. Naime, kažnjen je sa 1.000 maraka zbog kritika na račun sudije Harisa Bijedića poslije posljednjeg meča protiv Mladosti.

Tvrdio je tada da arbitar nije imao ujednačen kriterijum, da se nije snašao u vrućoj atmosferi, da se "iživljavao" na njegovim igračima, dok je domaće tretirao kao da "igraju u NBA ligi".

"Poštujem pravila i platiću kaznu, ali takođe očekujem od Saveza da i meni plati za rad s juniorskom reprezentacijom BiH od prije dvije godine. Savez je dosta brz kada treba kažnjavati i puniti svoju blagajnu, ali kada treba ulagati u mlade igrače, u infrastrukturu ili samo ispunjavati svoje obaveze, onda i nisu toliko brzi", podvukao je Velić.

Upravo zbog takvog odnosa Saveza, odlučio je pred početak sezone da prihvati ponudu Hrvatskog košarkaškog saveza i postane selektor U-20 reprezentacije "kockastih".

Trener Mladosti Goran Sladojević daje prednost aktuelnom šampionu BiH.

"Široki je apsolutni favorit u ovom polufinalu, ali znamo da se i u takvim slučajevima mogu desiti iznenađenja. U ovaj duel ćemo ući oslabljeni, jer ne možemo da računamo na Dragana Đuranovića, koji će morati na operaciju koljena, i na Armina Avdibegovića, koji ima upalu pluća. To su igrači iz prve postave i veoma važni za našu igru, ali bez obzira na njihov izostanak, nadamo se dobroj igri i iznenađenju", rekao je Sladojević.

U drugom polufinalu plej-ofa sastaju se Igokea i Borac Nektar, a prvi meč igra se u nedjelju u Laktašima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC