• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dovela veliko pojačanje: Godinama ga je "jurila", a sada stiže pravo iz šampiona Evrope!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Po svemu sudeći, višegodišnja "potjera" crveno-bijelih za velikim srpskim talentom je uspješno završena.

 Filip Petrušev prelazi u Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Srpski reprezentativac Filip Petrušev (22 godine, 211 centimetara) je novi košarkaš Crvene zvezde, prenosi "Sport klub". On će doći među crveno-bijele pravo iz Amerike, gdje je nastupao na NBA ljetnoj ligi nakon definitivnog rastanka sa Anadolu Efesom, aktuelnim šampionom Evrope.

Filip je u Tursku otišao prošlog ljeta kao MVP ABA lige i "A" reprezentativac Srbije, ali tamo nije uspio da se izbori za šansu i minutažu kod trenera Ergina Atamana. Sada će doći u ekipu Vlade Jovanovića i ponovo će zaigrati u Srbiji, gdje je u sezoni 2020/21 sa velikim uspjehom nosio dres Mege, u koju se vratio sa poznatog koledža Gonzaga.

Petrušev je i prethodnih godina bio želja Crvene zvezde i to predsjednik kluba Nebojša Čović nije krio. Tako je još prije godinu i po prvi čovek crveno-bijelih otkrio da je tada veliko obeštećenje bilo prepreka da Filip obuče dres tima sa Malog Kalemegdana, košarkaš je u međuvremenu prihvatio poziv Efesa i preselio se u Istanbul, a sada je po svemu sudeći spreman da krene ispočetka u crveno-bijelom.

Petrušev je rođen u Beogradu u aprilu 2000. trenirao je u Zvezdi i Partizanu, pa košarkaško školovanje od 2014. nastavio u dresu Baskonije, odakle je 2016. otišao u Ameriku, u srednju školu u Konektikatu. Na prestižnom koledžu Gonzaga potom je igrao veoma dobro, prosječno postizao 17,5 poena, pa mnoge iznenadio odlukom da se vrati u Evropu i da postane profesionalac.

Pogledajte

00:59
Filip Petrušev
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Taj potez je bio odličan za njegov razvoj, jer je u dresu Beograđana stekao veliko samopouzdanje i bio glavni igrač Mege u sezoni u kojoj je završila na šestom mjestu ABA lige i u finalu Superlige Srbije. Prošlog ljeta on je bio i član reprezentacije koja je učestvovala na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali nije uspjela da se plasira na najveći turnir. I poslije odlaska Igora Kokoškova i dolaska Svetislava "Karija" Pešića, mladi centar je ostao u ekipi i na širem je spisku kandidata za mjesto u timu na predstojećem Evropskom prvenstvu u Češkoj i Njemačkoj.

Ako njegov dolazak na Mali Kalemegdan bude potvrđen, Petrušev bi mogao da ode na Eurobasket kao košarkaš Crvene zvezde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC