• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obraćanje Nikole Jokića koje se čekalo godinama: "Puno mi znači igranje za Srbiju!" (VIDEO)

Autori Nikola Lalović Autori Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić je stigao na pripreme reprezentacije Srbije!

 Nikola Jokić - Puno mi znači igranje za Srbiju Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Reprezentacija Srbije se okupila u Staroj Pazovi gdje je počela pripreme za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i za Eurobasket, a sa timom je bio i MVP NBA lige Nikola Jokić.

On je radio individualno, a iako ga nema na spisku kandidata za naredne mečeve u kvalifikacijama za Mundobasket Jokić je glavna uzdanica našeg tima za predstojeće prvenstvo Evrope. Istakao je da mu je igranje za reprezentaciju jako bitno i da mu znači dres Srbije. 

"Znači puno, pričao sam sa familijom, totalno je drugačiji osećaj kada igraš za reprezentaciju, drugačije sam se osjećao kada sam dolazio ovdje, nego kada idem u Denver", rekao je on, pa nastavio:

"Atmosfera je sjajna kao i svaki put, još je sve na nekom individualnom i laganom nivou, svi znamo zašto. Naš je fokus da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo, da nastavimo kontinuitet igranja na velikim takmičenjima i ono što su nam stariji ostavili", rekao je Jokić. 

Reprezentacija Srbije će igrati u Pragu u grupi sa Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom, a prvi meč nas čeka 2. septembra, a mjesec dana pre toga najbolji igrač NBA stigao je da radi sa nacionalnim timom.  Pogledajte kako je to izgledalo:

Ipak on je istakao da je ključno da se tim prvo kvalifikuje na Mundobasket, a da će se tek onda razmišljati o Evropskom prvenstvu koje nas očekuje za mjesec dana. 

"Glavni fokus je da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo, pa ćemo vidjeti za Eurobasket dokle doguramo, sve ekipe dolaze sa ciljem da uzmu medalju ili da osvoje, ne treba da idemo sa nekim prevelikim ciljem, već dan po dan sa treningom i obazrivo. Ljudi u Srbiji i naš mentalitet je takav, mi ne volimo košarku, nego da pobjeđujemo, svi bi voljeli da uzmemo medalju, ali to je još daleko", dodao je on. 

Pogledajte

00:10
Jokić Istezanje
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC